Brexit: Iρλανδία - Βρετανία σε μια ύστατη προσπάθεια για συμβιβασμό

Συνάντηση των Πρωθυπουργών Λέο Βαράντκαρ και Μπόρις Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον- Λέο Βαράντκαρ

Κλειστή συνάντηση είναι προγραμματισμένη σήμερα  μεταξύ των πρωθυπουργών της Ιρλανδίας και της Βρετανίας με στόχο την επίτευξη ενός συμβιβασμού στο θέμα των συνόρων της Βόρειας Ιρλανδίας,  ο οποίος ενδεχομένως θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω συνομιλίες προς μία συμφωνία για το Brexit. Όλα αυτά, λίγες μέρες πριν τη σύνοδο κουφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

Brexit: Ανένδοτος ο Τζόνσον- «Αγανακτισμένο» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Brexit: Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα τελειώσουν εντός της εβδομάδας

Παρομοίασε το Brexit... με το μαρτύριο του Προμηθέα, ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Λέο Βαράντκαρ δήλωνε χθες ότι είναι πρόθυμος να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας θα μπορούσαν να συναινέσουν σε διευθετήσεις προς αποφυγή του σκληρού συνόρου. Από την άλλη, η Downing Street παρά την απότομη διακοπή των συνομιλιών με τις Βρυξέλλες, επέμενε ότι μια συμφωνία είναι ακόμη πιθανή και ανακοίνωνε ότι σχεδιάζει να ζητήσει τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, πιθανόν για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για τυχόν συμφωνία που θα προκύψει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να αποκαλύψει με ποιον τρόπο θα αντιδράσει ο Μπόρις Τζόνσον, εάν δεν υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής και επιμένει ότι δε σκοπεύει να ζητήσει μία καθυστέρηση του Brexit. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top