Αυστηρό μήνυμα Τουσκ προς Τζόνσον: «Πού πας;»

«Απίθανη η συμφωνία για το Brexit» είπε η Μέρκελ στον Βρετανό Πρωθυπουργό

Τουσκ και Τζόνσον

Αυστηρό μήνυμα στον Μπόρις Τζόνσον, πως «αυτό που διακυβεύεται δεν είναι η νίκη σε κάποιο ανόητο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών», αλλά «διακυβεύεται το μέλλον και της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και η ασφάλεια και τα συμφέροντα των πολιτών» έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Brexit: Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα τελειώσουν εντός της εβδομάδας

Ο Πρόεδρος Τουσκ  στο μήνυμά του μήνυμά του προειδοποίησε: «Δεν θέλεις συμφωνία, δε θέλεις παράταση, δεν θέλεις να ανακαλέσεις (το άρθρο 50), που πας; (χρησιμοποιώντας τη λατινική φράση quo vadis).

Μέρκελ: Απίθανη η συμφωνία για το Brexit

Την ίδια στιγμή, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είπε σε σημερινή τηλεφωνική της επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι μια συμφωνία για το Brexit είναι «εξαιρετικά απίθανη» εκτός κι αν η Βρετανία αφήσει τη Βόρεια Ιρλανδία στην τελωνειακή ένωση, δήλωσε βρετανική πηγή.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι εάν η τηλεφωνική επικοινωνία αποτυπώνει «μια νέα, καθιερωμένη θέση, τότε σημαίνει ότι μια συμφωνία είναι ουσιαστικά αδύνατη, όχι μόνο τώρα αλλά για πάντα».

«Η Μέρκελ δήλωσε ότι εάν η Γερμανία ήθελε να αποχωρήσει από την Ε.Ε. θα μπορούσε να το κάνει χωρίς πρόβλημα, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να αποχωρήσει χωρίς να αφήσει τη Βόρεια Ιρλανδία σε μια τελωνειακή ένωση και σε πλήρη ευθυγράμμιση για πάντα», συμπλήρωσε ακόμη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top