Συνετρίβη βομβαρδιστικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Επτά νεκροί

Ο πιλότος δευτερόλεπτα πριν είχε ζητήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όταν ένα βομβαρδιστικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συνετρίβη, κατά τη διάρκεια πτήσης επίδειξης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Συντρίμμια από το βομβαρδιστικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου - φωτογραφία: AP Images

Στο βομβαρδιστικό, τύπου Β-17, με την ονομασία «Ιπτάμενο Οχυρό» επέβαιναν 13 άτομα. Δέκα λεπτά μετά την απογείωσή του, ο κυβερνήτης είχε ζητήσει άδεια αναγκαστικής προσγείωσης από τον πύργο ελέγχου, λόγω τεχνικού προβλήματος. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο των πολιτειακών αρχών του Κονέκτικατ, στο αεροσκάφος επέβαιναν δέκα επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος. Μετά από τη συντριβή το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα πολλά από τα θύματα να είναι δύσκολο να αναγνωριστούν. 

Δέκα λεπτά μετά από την απογείωσή του, ο κυβερνήτης ζήτησε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικού προβλήματος - φωτογραφία: AP Images

Όλοι οι επιβαίνοντες στο βομβαρδιστικό υπέστησαν τραυματισμούς, πολλοί θανατηφόρους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα θύματα είναι κι ένα άτομο που βρισκόταν στο υπόστεγο των υπηρεσιών συντήρησης, το οποίο διαπέρασε το αεροσκάφος όταν έπεσε στο έδαφος κι έπιασε φωτιά. 

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση επίδειξης - φωτογραφία: AP Images

Το παλιό βομβαρδιστικό χτύπησε επίσης και δεξαμενές με υγρό αποπάγωσης που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας και το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως ο κυβερνήτης ζήτησε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση γιατί το αεροσκάφος παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα στις μηχανές του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top