ΗΠΑ: Ανησυχία για νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεμιέρα του «Joker»

Ξυπνούν αναμνήσεις από το μακελειό του 2012

Τζόκερ

Οι οικογένειες των θυμάτων του μακελειού το 2012 σε κινηματογράφο στη διάρκεια προβολής ταινίας του Batman «Ο Σκοτεινός Ιππότης: η επιστροφή» έστειλαν επιστολή στη Warner Bros εκφράζοντας την ανησυχία τους για τη νέα ταινία «Joker» και κάλεσαν το κινηματογραφικό στούντιο να αναλάβει δράση κατά της βίας με πυροβόλα όπλα. 

Στην επιστολή αυτή, που δημοσιεύθηκε σε πολλούς ιστότοπους, εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η ταινία προβάλλει με θετικό τρόπο, όπως εκτιμούν, έναν χαρακτήρα όπως ο Joker.

«Όταν μάθαμε ότι η Warner Bros θα κυκλοφορήσει μια ταινία με τίτλο ''Joker”, η οποία παρουσιάζει το πρόσωπο αυτό ως πρωταγωνιστή με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει αίσθημα συμπόνιας προς αυτόν, μας προκάλεσε έκπληξη», ανέφεραν οι συγγενείς των θυμάτων στην επιστολή προς την διευθύνουσα σύμβουλο του στούντιο Αν Σαρνόφ. 

Οι οικογένειες δεν ζητούν από τη Σαρνόφ να αποσύρει την ταινία ή να την τροποποιήσει, όμως η Warner Bros αντέδρασε επισημαίνοντας ότι «ούτε το μυθοπλαστικό πρόσωπο του Joker ούτε η ταινία στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο τη βία στην πραγματική ζωή». «Δεν είναι η πρόθεση της ταινίας, ούτε των δημιουργών της και του στούντιο να παρουσιάσουν το πρόσωπο αυτό ως ήρωα», τονίζει η Warner Bros αναφερόμενη στην ταινία, που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ στις 4 Οκτωβρίου. 

Το χρονικό της επίθεσης το 2012

Το 2012, ένας 24χρονος ντυμμένος Joker είχε ανοίξει πυρ σε κινηματογράφο στην πόλη Ορόρα του Κολοράντο, στη διάρκεια προβολής της ταινίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης: η επιστροφή», με αποτέλεσμα να σκοτώσει 12 ανθρώπους και να τραυματίσει 70.

Σύμφωνα με το FBI, ο άνδρας δεν είχε σχέση με τρομοκρατικά δίκτυα, ωστόσο όπως είχε αναφέρει ο επικεφαλής της αστυνομίας το διαμέρισμά του ήταν παγιδευμένο με... εκρηκτικά. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο ABC ότι ο δράστης κρατούσε τρία όπλα, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και αντιασφυξιογόνο μάσκα όταν άνοιξε πυρ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top