Γερμανία: Άνοδος ακροδεξιάς στο Βρανδεμβούργο

Σε διαδήλωση νεοναζί στην Αθήνα υποψήφιος πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου

Η ακροδεξιά «Εναλλακτική για την Γερμανία» ανέβασε τα ποσοστά της συρρικνώνοντας έτσι τα ποσοστά των παραδοσιακών κομμάτων στις κρατιδιακές εκλογές στο Βρανδεμβούργο και στην Σαξονία.

Ακροδεξιό «καζάνι» η πρώην ανατολική Γερμανία. Η μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ έδωσαν στο ΑFD την δεύτερη θέση στις κάλπες στο Βρανδεμβούργο, αφήνοντας πίσω τους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα διατηρεί την πρωτιά, έστω και με σημαντική μείωση της δύναμής του.

Σε διαδήλωση νεοναζί στην Αθήνα υποψήφιος πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου

Ο Αντρέας Κάλμπιτς είναι ένα από τα μεγάλα κεφάλια του ακροδεξιού κόμματος. Είναι γνωστός στους χρυσαυγίτικους θύλακες, καθώς το 2007 είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση νεοναζί στην Αθήνα, σύμφωνα με το der Spiegel.

«Αξιολογώντας εκ των υστέρων το γεγονός, θεωρώ ότι δεν ήταν ικανό να εγείρει το περαιτέρω ενδιαφέρον μου ή την υποστήριξή μου, τόσο στον πολιτικό στόχο όσο και στη σύνθεση των συμμετεχόντων», δήλωσε ο Κάλμπιτς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντίτμαρ Βόιντκε σοσιαλδημοκράτης και απερχόμενος πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου είπε «πρέπει να πούμε στους ανθρώπους ότι έχουμε να κάνουμε με αυθεντικούς ακροδεξιούς εξτρεμιστές σε αυτό το κόμμα». 

Ενισχυμένη η ακροδεξιά στη Σαξονία

Ενισχυμένη παρουσιάζεται η ακροδεξιά και στη Σαξονία με το AFD να ανεβαίνει 18 μονάδες . Μαζί με το Βρανδεμβούργο αποτελούν δύο φτωχά ομοσπονδιακά κρατίδια, οι πολίτες των οποίων μαστίζονται από την ανεργία.

Ένα από τα βασικά συνθήματα του εθνικιστικού κόμματος είναι «χρήματα για τους συνταξιούχους και όχι για τους παράνομους μετανάστες». Προτείνουν οι πρόσφυγες των οποίων τα αιτήματα ασύλου απορρίφθηκαν, να σταλούν σε νησιά εκτός Ευρώπης. 

Το AFD ήταν το πρώτο νεοναζιστικό κόμμα που μπήκε το 2017 στη γερμανική Βουλή μετά το 1949 . Όλα τα κόμματα της πρώην ανατολικής Γερμανίας έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με την ακροδεξιά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top