Eurostat: Στην Ελλάδα τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα με μοτοσικλέτες

Θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας-Το φιλμάκι που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Δείτε στο βίντεο μία ταινία μικρού μήκους για τα τροχαία στην Κρήτη από Σημείο / By Ble Productions

Μία θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα καθώς στη χώρα μας σημειώθηκαν τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα με μοτοσικλέτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, στην Ελλάδα σημειώνονταν 20 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους, το 2017, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 8 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, τον Δεκαπενταύγουστο, τραγικό θάνατο βρήκε μια 32χρονη κοπέλα, μητέρα ενός παιδιού, η οποία ήταν συνοδηγός σε μοτοσυκλέτα, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. 

Δυστύχημα Κρήτη: Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα για την 32χρονη Κάλλια

Όσον αφορά τους νεκρούς από δυστυχήματα με αυτοκίνητο, το υψηλότερο επίπεδο καταγράφεται στη Βουλγαρία με 64 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους και το χαμηλότερο στη Μάλτα με 11 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Στους πεζούς θύματα τροχαίων δυστυχημάτων τη «μαύρη» πρωτιά έχει η Ρουμανία με 37 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Συνολικά το 2017 οι νεκροί από τροχαία δυστυχήματα στην ΕΕ ανήλθαν 25.000 αριθμός που είναι σταθερός από το 2013.

Τέλος, όσον αφορά τον αριθμό των ποδηλατιστών που σκοτώθηκαν σε τροχαία ως ποσοστό του πληθυσμού, το υψηλότερο επίπεδο βρίσκουμε στη Ρουμανία (10 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων) και το χαμηλότερο είναι μηδενικό, και καταγράφεται στην Κύπρο (στοιχεία 2016) και το Λουξεμβούργο.

Η ταινία μικρού μήκους για τα τροχαία στην Κρήτη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Εντωμεταξύ, τα τροχαία στην Κρήτη έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Η ταινία μικρού μήκους για το θέμα αυτό σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπλέτα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ειδικά των νέων για την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ.

Στο φιλμάκι πρωταγωνιστεί ο 15χρονος Σήφης, ο οποίος πηγαίνοντας οδικώς με την οικογένεια του από την εκκλησία στο γαμήλιο γλέντι παθαίνει κρίση πανικού βλέποντας δεξιά κι αριστερά τα αναρίθμητα εκκλησάκια δρόμου, στιγμιαίες θυμήσεις ανθρωπίνου δράματος, απώλειας συνανθρώπου, υπό τους ήχους χαρμόσυνων ποτηριών, πένθιμων καμπάνων.

Η κρίση του μεγαλώνει βλέποντας δεξιά κι αριστερά την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ των καλεσμένων, τους ασταμάτητους ήχους χαρμόσυνων ποτηριών, πένθιμων καμπάνων. Όμως ο 15χρονος Σήφης προτιμά να διασκεδάζει αλλιώς,να χορεύει, να ζει, να αρνείται το αλκοόλ ακόμα κι από το χέρι του πατέρα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top