Πανικός στην Tate Modern - 17χρονος έσπρωξε εξάχρονο από τον 10ο όροφο

Συνελήφθη από την Αστυνομία

Tate Modern

Ένας έφηβος συνελήφθη την Κυριακή διότι, όταν έσπρωξε εξάχρονο αγοράκι από την εξέδρα παρατήρησης του 10ου ορόφου της πινακοθήκης Tate Modern στο Λονδίνο.

Το παιδί διακομίσθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο 17χρονος είναι υπό κράτηση ως ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας.

H πινακοθήκη Tate Modern, που βρίσκεται στις όχθες του Τάμεση κι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μουσεία στη Βρετανία, έκλεισε αμέσως μετά το συμβάν.

Η αστυνομία άμεσα έθεσε τον χώρο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι απαγόρευσε στους επισκέπτες να εισέλθουν ή να εγκαταλείψουν την πινακοθήκη, ενώ λίγη ώρα αργότερα το κτίριο εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου τονίζει πως ειδοποιήθηκε στις 14.40 (16.40, ώρα Ελλάδος) και το θύμα «βρέθηκε να κείται στη στέγη του πέμπτου ορόφου».

Ο ύποπτος 17χρονος «είχε παραμείνει με το κοινό που ήταν παρόν στην εξέδρα του 10ου ορόφου κι έως τώρα τίποτε δεν υποδεικνύει πως γνωριζόταν με το θύμα», γράφει στη συνέχεια η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top