Ρουμανία: Τις έκαψε και είπε πως έβαλε φωτιά για να διώξει τα κουνούπια

Ό,τι απέμεινε από την Αλεξάνδρα και τη Λουίζα βρέθηκε σε βαρέλια

Δείτε στο videο το χρονικό της υπόθεσης που σόκαρε τη χώρα

«Παγωμένη» παραμένει η Ρουμανία μετά την υπόθεση του μηχανικού serial killer, ο οποίος βίασε και σκότωσε δύο κορίτσια 15 και 18 ετών.

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν. Η 18χρονη Λουίζα και η 15χρονη Αλεξάνδρα βρήκαν φρικτό θάνατο στα χέρια του 65χρονου Γκόργκι Ντίνκα.

Aυτά είναι τα δύο κορίτσια που δολοφονήθηκαν από τον μηχανικό

O 65χρονος serial killer

Ο serial killer ομολόγησε ότι αφού τις δολοφόνησε στη συνέχεια έκαψε τα σώματά τους. Όταν η αστυνομία κατάφερε να μπει στο σπίτι του μετά από εξοργιστική ολιγωρία, το μόνο που βρήκε ήταν μαυρισμένα κόκαλα, μερικά απομεινάρια από τα σώματα των κοριτσιών μέσα σε ένα βαρέλι και τα κοσμήματα που φορούσε η 15χρονη Αλεξάνδρα.

Ο ίδιος είπε στις αρχές ότι είχε βάλει φωτιά για να διώξει τα κουνούπια αλλά στην πραγματικότητα έκαιγε τα πτώματα των δύο κοριτσιών.

Μάλιστα είχε τηλεφωνήσει στις οικογένειες των θυμάτων και τους είχε πει ότι τα παιδιά τους είναι καλά και έχουν πάει σε άλλες χώρες

Λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων αλλά και της εξοργιστικής αντίδρασης της αστυνομίας. παραιτήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών ενώ αποπέμφθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Αριστερά η 18χρονη Λουίζα και δεξιά η 15χρονη Αλεξάνδρα

Έρευνα για το τηλεφώνημα της 15χρονης Αλεξάνδρας στη γραμμή 112

Έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν αμέλεια από την πλευρά των αστυνομικών που έγιναν αποδέκτες της κλήσης στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 από τη 15χρονη Αλεξάντρα Μακεσάνου, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα από τον 65χρονο Γκιόργκε Ντίνκα, στο Καρακάλ της Ρουμανίας, αποφάσισε η Διεύθυνση Διερεύνησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας (DIICOT).

Όπως μεταδίδει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, η DIICOT διέταξε να κινηθούν οι ποινικές διαδικασίες ώστε να ασκηθεί δίωξη για αμέλεια, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 298 του ρουμανικού Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά τα τηλεφώνημα του θύματος στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112. Η δίωξη αφορά συγκεκριμένα την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται σε τέτοιου είδους περιστατικά.

«Εμπρός, 112!!! Είμαι η Αλεξάνδρα και θέλω να ΖΗΣΩ»

Εκτοντάδες μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Καρακάλ, στη Ρουμανία, βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν στη μνήμη των δύο νεαρών κοριτσιών.

«Εμπρός, 112!!! Είμαι η Αλεξάνδρα και θέλω να ΖΗΣΩ», «Στο Καρακάλ, η Ρουμανία απέτυχε», «Θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Θα μπορούσε να ήσουν εσύ", "Δεν είμαστε μια γενιά χωρίς μέλλον, είμαστε μια γενιά που θα παλέψουμε γι' αυτούς τους ανθρώπους». Αυτά ήταν ορισμένα μόνο από τα μηνύματα που έγραψαν πάνω σε πλακάτ.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα και το δημαρχείο και πραγματοποίησαν πορεία ως το σπίτι του κατηγορούμενου, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Παραίτηση», «Ντροπή σας», «Το κράτος μας σκοτώνει», καθώς και τα ονόματα των δύο κοριτσιών, που ο συνταξιούχος μηχανικός ομολόγησε πως δολοφόνησε.

Οι μαθητές διαδήλωναν επί μία ώρα έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, ενώ ορισμένοι ενήλικες ένωσαν τη φωνή τους μ' αυτή των μαθητών και άναψαν κεριά στη μνήμη των δύο κοριτσιών.

Το χρονικό

Η 18χρονη Λουίζα είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Απρίλιο, ενώ η 15χρονη Αλεξάνδρα απήχθη ενώ έκανε ωτοστόπ για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η 15χρονη πριν δολοφονηθεί είχε προλάβει να τηλεφωνήσει τρεις φορές στο ευρωπαϊκό νούμερο έκτακτης ανάγκης 112, λέγοντας ότι την είχαν απαγάγει.

«Έρχεται, έρχεται», ούρλιαζε το κορίτσι στους αστυνομικούς πριν διακοπεί η επικοινωνία. 

Ωστόσο οι αρχές χρειάστηκαν 19 ολόκληρες ώρες για να καταφέρουν να την εντοπίσουν και να κάνουν έφοδο στο σπίτι – κολαστήριο του 65χρονου, αφού δεν μπορούσαν να εντοπίσουν από πού τηλεφωνούσε εξαιτίας του απαρχαιωμένου τεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτει η αστυνομία. 

Ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι περίμεναν εφτά ολόκληρες ώρες έξω από το σπίτι του μηχανικού προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, το οποίο στην πραγματικότητα τους ήταν αχρείαστο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top