Καλιφόρνια: Η Keyla, ο Steven και ο Trevor είναι τα θύματα της επίθεσης

Ένας «ήσυχος» 19χρονος ο δράστης που αιματοκύλησε το φεστιβάλ

Δείτε στο video το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία του Santino William Legan, του 19χρονου ο οποίος φέρεται να σκόρπισε τον τρόμο σε φεστιβάλ φαγητού στην Καλιφόρνια. 

Ο 19χρονος Santino William Legan

Μεταξύ των τριών νεκρών που άφησε πίσω του ο δράστης, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ήταν ένα 13χρονο κορίτσι και ένα 6χρονο αγοράκι, ο Steven Romero Επίσης, δεκάδες άνθρωποι από 12-69 ετών τραυματίστηκαν μετά τη φονική επίθεση.

Μακελειό Καλιφόρνια: Νεκρός ο 19χρονος δράστης - Αναζητείται συνεργός

Ανάμεσα στους νεκρούς σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ είναι ο 6χρονος Steven Romero, ενώ στους τραυματίες συγκαταλέγονται η μητέρα και η γιαγιά του

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Santino William Legan ήταν «ένας ήσυχος έφηβος από αθλητική οικογένεια μποξέρ, που φρόντιζε πάντα να μένει μακριά από μπελάδες». Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν οι γείτονές του. 

Πολλοί αναρωτιούνται πώς έφτασε στο σημείο να πάρει ένα όπλο και να στερήσει ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές, ο 19χρονος κατάφερε να μπει στο Φεστιβάλ Σκόρδου κόβοντας έναν φράχτη με ειδικά εργαλεία που είχε μαζί του. 

Έτσι απέφυγε τους ανιχνευτές μετάλλων και τα άλλα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στην είσοδο, κυκλοφορώντας ανενόχλητος στον χώρο.

Ο Legan φέρεται μάλιστα να είχε αναρτήσει στο Instagram και μία φωτογραφία από το φεστιβάλ, μαζί με σχόλια με τα οποία εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του, λίγο πριν ανοίξει πυρ. 

Σε αυτή έγραφε: «Μπλιαχ... Η ώρα του Φεστιβάλ Σκόρδου. Ελάτε να πάρετε υπερεκτιμημένα σκ@τ@».

Μια άλλη φωτογραφία που είχε αναρτήσει την Κυριακή δείχνει μ;iα πινακίδα που προειδοποιεί για τον υψηλό κίνδυνο δασικών πυρκαγιών. Η λεζάντα της καλεί τον κόσμο να διαβάσει το βιβλίο «Might is Right», ένα ρατιστικό και σεξιστικό κείμενο γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα από άγνωστο συγγραφέα με το ψευδώνυμο «Ράνιαρ Ρέντμπερντ».

Ο Jack van Breen, τραγουδιστής του συγκροτήματος Tin Man που πραγματοποιούσε εμφάνιση στο Φεστιβάλ την ώρα της επίθεσης, περιέγραψε πως είδε έναν άνδρα να φοράει πράσινο μπλουζάκι και γκρι μαντίλι γύρω από τον λαιμό του.

Κάποια στιγμή άκουσε κάποιον να ρωτά τον 19χρονο «γιατί το κάνεις αυτό;» με τον φερόμενο ως δράστη να απαντά «επειδή είμαι πραγματικά θυμωμένος!»

Οι Αρχές εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερο άτομο που «ενεπλάκη με κάποιον τρόπο, αλλά δε γνωρίζουμε με ποιον ακριβώς. Δεν έχουμε ιδέα ποιο ήταν το κίνητρο» τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκιλρόι.

Tα άλλα δύο θύματα του Santino William Legan

Η Keyla Salazar ήταν μόλις 13 ετών. H οικογένειά της δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για την κηδεία γι΄αυτό και πολλοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένειά της να θάψει το παιδί της.

Ο 25χρονος Trevor Irby είχε αποφοιτήσει με πτυχίο βιολογίας από το Κολλέγιο Keuka φέτος και τα τελευταία εφτά χρόνια διατηρούσε δεσμό με την σύντροφό του, με την οποία έδειχνε πολύ ερωτευμένος, ανεβάζοντας συνεχώς φωτογραφίες στα social media.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top