Από τον καύσωνα στις καταστροφικές πλημμύρες στην Ευρώπη

Μεγάλες φωτιές στη Ρωσία και την Κροατία

Μετά τον καύσωνα στη δυτική Ευρώπη ακολουθούν σφοδρές καταιγίδες και καταστροφικές πυρκαγιές ακόμη και στη Ρωσία.

Σφοδρές καταιγίδες σημειώθηκαν στην Βαρκελώνη και σε άλλες πόλεις της Καταλονίας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές περιοχές. 

Μέσα σε μισή ώρα έπεσαν 42 χιλιοστά βροχής, με το νερό στους δρόμους φτάνει μέχρι τα γόνατα. Στο αεροδρόμιο η κακοκαιρία σε συνδυασμό με μια απεργία του προσωπικού δημιούργησε αρκετά προβλήματα και στις πτήσεις. 

Στην Ιταλία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, με τις ξαφνικές μπόρες να προκαλούν πλημμύρες και μεγάλες καταστροφές. 

Μια 27χρονη έχασε τη ζωή της όταν ο αέρας της σήκωσε το αυτοκίνητο στο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.   

Στην Κροατία από την άλλη ξέσπασαν δύο μεγάλες φωτιές στην πόλη Σίμπενικ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν σπίτια και να κλείσει και ο ένας αυτοκινητόδρομος. 

Δεκάδες πυροσβέστες αλλά και μονάδες του στρατού έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική φωτιά. 

Την ίδια ώρα οι Σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με υψηλές θερμοκρασίες, ενώ στη Ρωσία εκδηλώθηκαν καταστροφικές πυρκαγιές. 
Καμπανάκι κινδύνου κρούουν τέλος οι επιστήμονες για τη Γροιλανδία, καθώς όπως τονίζουν, μόνο τον Ιούλιο χάθηκαν 160 δισ. τόνοι πάγου που έλιωσε, ποσότητα που αντιστοιχεί σε  64 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top