Πεντάχρονο κοριτσάκι θυσιάστηκε για να σώσει την επτά μηνών αδελφούλα του

Βομβαρδίστηκε το κτίριο, όπου έμεναν με τους γονείς τους

Το πιο σκληρό πρόσωπο του πολέμου καταγράφηκε για μια ακόμα φορά από την τηλεοπτική κάμερα στο Ιντλίμπ της Συρίας, όπου οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Αρίχα, προκαλώντας τον θάνατο πολλών αμάχων. Ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι μόλις πέντε ετών, το οποίο θυσιάστηκε για να σώσει την επτά μηνών αδελφούλα της μετά από τον βομβαρδισμό. 

Μία από τις βόμβες ισοπέδωσε το σπίτι, όπου έμενε το κοριτσάκι με την οικογένειά του. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Το σπίτι ισοπεδώθηκε και τον κοριτσάκι κρατούσε από την μπλούζα τη μικρή του αδελφή για να μην παρασυρθεί από τα ερείπια. 

 

 

Δείτε τις δραματικές προσπάθειες της Ραχίμ να σώσει τη μικρότερη αδελφή της.

Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του πατέρας τους, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να προστατέψει τα παιδιά του που έδιναν μάχη για τη ζωή τους, ενώ και η μητέρα τους έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών. 

Τις σοκαριστικές εικόνες έφερε στο φως το συριακό δίκτυο SY-24. Ο άνθρωπος που τράβηξε τη φωτογραφία, η οποία δείχνει το κοριτσάκι να κρατά με το μικρό του χεράκι το μωρό. Σύμφωνα με το BBC, δεν μπορούσε να δει τίποτα λόγω της σκόνης και άκουγε μόνο τις φωνές των παιδιών και του πατέρα τους. 

Η πεντάχρονη Ριχάμ για αρκετή ώρα πάλευε να κρατήσει την Τούκα, ώστε να μην παρασυρθεί από τα χαλάσματα, μέχρι που έφτασε η ανθρωπιστική δύναμη και κατάφερε να τις απεγκλωβίσει. Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, όμως λίγο αργότερα η Ριχάμ υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ η αδελφή της νοσηλεύεται στην Εντατική. 

Οι βομβαρδισμοί σχολείων, νοσοκομείων, αγορών και αρτοποιείων από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και τις ρωσικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 103 αμάχους τις τελευταίες 10 ημέρες, ανάμεσά τους 26 παιδιά, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ Μισέλ Μπατσελέτ.

«Πρόκειται για μη στρατιωτικούς στόχους και φαίνεται απίθανο, δεδομένης της συστηματικότητας με την οποία γίνονται αυτές οι επιθέσεις, να πλήττονται κατά λάθος», πρόσθεσε.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών εχθροπραξιών στην βορειοδυτική Συρία, όπου η επαρχία Ιντλίμπ και η γύρω περιοχή, που τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, βομβαρδίζονται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και τις συμμάχους τους ρωσικές δυνάμεις,

Η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται σε μεγάλο μέρος από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ.

Με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού βομβαρδίζουν σε καθημερινή βάση από το τέλος του Απριλίου την επαρχία και τις παρακείμενες περιοχές που ανήκουν στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας.

«Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από το τέλος του Απριλίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος του Συντονιστικού Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Οι εχθροπραξίες διεξάγονται παρά την συμφωνία του Σεπτεμβρίου 2018 ανάμεσα στην Ρωσία και την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ορισμένες από τις ανταρτικές οργανώσεις. Η συμφωνία είχε ως στόχο να προστατεύσει την επαρχία Ιντλίμπ από μεγάλης κλίμακας επίθεση των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top