Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στην υφαλοκρηπίδα

Η ανακοίνωση του Χαμί Ακσόι

γιαβουζ

«Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί κάποιων Μέσων ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα ότι με την επιστολή της στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου 2019 η Τουρκία έχασε 92 χιλιάδες χλμ υφαλοκρηπίδας και την κυριαρχία κάποιων νησιών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκεται για αβάσιμους ισχυρισμούς, οι οποίοι πηγάζουν από έλλειψη γνώσης ή εσκεμμένης διαστρέβλωσης και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

«Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η στάση μας σχετικά με τα εξωτερικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας έχει κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη από το 2004. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας αυτή, η οποία αποτελεί εθνική κρατική πολιτική» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η τουρκική κυβέρνηση.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top