Πανικός στο Μπάκιγχαμ από άνδρα που εισέβαλε στο παλάτι

Σκαρφάλωσε από την κεντρική πύλη

Μπάκιγχαμ

Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο όταν ένας άνδρας κατάφερε να σκαρφαλώσει στη πύλη του Μπάκιγχαμ και να εισβάλει στο παλάτι, όπου βρισκόταν η βασίλισσα Ελισάβετ. 

Ο άνδρας εισέβαλε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης και συνελήφθη. Στην κατοχή του δεν βρέθηκαν όπλα και το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun o 22χρονος εισβολέας μπήκε στο χώρο του παλατιού και χτυπούσε τις πόρτες. Αναφέρει μάλιστα ότι η αστυνομία χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να τον συλλάβει. 

«Υπήρξε ένας εισβολέας στο παλάτι ενώ η βασίλισσα κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρά της. Τριγυρνούσε για αρκετά λεπτά προτού τον συλλάβουν οι αστυνομικοί. Ηταν αποφασισμένος να μπει στο παλάτι και χτυπούσε τις πόρτες, αλλά ευτυχώς όλες ήταν κλειδωμένες», ανέφερε μια πηγή στη Sun.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία ότι ίσως ο εισβολέας επιχείρησε να αντιγράψει τον Μάικλ Φάγκαν, ο οποίος είχε καταφέρει να μπει στην κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας πριν από 37 χρόνια! Ήταν στις 9 Ιουλίου 1982, όταν ο Φάγκαν εισέβαλε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και έφτασε στο δωμάτιο που κοιμόταν η Ελισάβετ. Μάλιστα, κατάφερε να της μιλήσει για αρκετά λεπτά, προτού εμφανιστεί ο βοηθός της. Μάλιστα, ο Φάγκαν δεν είχε κατηγορηθεί για καταπάτηση, καθώς τότε δεν ήταν αδίκημα η παράνομη εισβολή στο Μπάκιγχαμ, κάτι που άλλαξε το 2007.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top