Αεροπορικές επιδρομές σε τρία νοσοκομεία στη Συρία

Βομβαρδίστηκαν περιοχές υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών

νοσοκομεια συρια

Τουλάχιστον τρία νοσοκομεία που βρίσκονται σε περιοχές υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, επλήγησαν από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Το ένα από τα νοσοκομεία είχε λάβει λάβει χρηματοδότηση από το ΥΠΕΞ της Γερμανίας, όπως έγινε γνωστό από μία ΜΚΟ και έναν από τους συνιδρυτές του ιδρύματος που το λειτουργούσε και επικεφαλής της διεύθυνσης του ιδρύματος για τη Συρία.

«Το νοσοκομείο στο Καφρ Ναμπλ λειτουργεί (...) υπογείως, διότι είχε ήδη υποστεί βομβαρδισμό, που είχε καταστρέψει τελείως το τμήμα του πάνω από την επιφάνεια του εδάφους», εξήγησε ο Φάντι Νταΐρι, στέλεχος του βρετανικού φιλανθρωπικού ιδρύματος Hand-in-Hand, το οποίο λειτουργεί το νοσοκομείο το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από τη Γερμανία.

Το νοσοκομείο Καφρ Ναμπλ, γνωστό και ως «Orient», βρίσκεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ. Σύμφωνα με το στέλεχος του ιδρύματος, το νοσοκομείο χτυπήθηκε από τρεις αυτοσχέδιες βόμβες - «βαρέλια με εκρηκτικά» - και κατόπιν ένας βράχος έπεσε πάνω στην είσοδό του, που υπέστη μεγάλη ζημιά.

Ο Νταΐρι διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των μελών του προσωπικού του νοσοκομείου. Οι εγκαταστάσεις του έχουν έκταση 1.800 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτουν τρία χειρουργεία, διευκρίνισε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top