Τα σκυλιά εμποδίζουν τους φοιτητές από το να παρατήσουν τις σπουδές τους

Μειώνουν το στρες και λειτουργούν ως «καταπραϋντικό»

παρεα φοιτητες σκυλι

«Καταπραϋντικό» ρόλο έχουν τα σκυλιά στην ψυχολογία των φοιτητών, μειώνοντάς τους το στρες και εμποδίζοντάς τους από το να παρατήσουν τις σπουδές τους.

Σύμφωνα με το BBC, έρευνα της Πατρίσια Πέντρι για λογαριασμού του αμερικάνικου πανεπιστημίου Washington State, έδειξε ότι συνεδρίες «χαλάρωσης» με σκύλους μπορούν να μειώσουν την αρνητική επίπτωση που έχει το στρες στους φοιτητές.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 300 πτυχιακούς φοιτητές διαπίστωσε ότι συνεδρίες μιας ώρας την εβδομάδα με σκύλους τους οποίους μετέφεραν στο πανεπιστήμιο επαγγελματίες εκπαιδευτές έκαναν τους φοιτητές που είχαν στρες και θεωρούνταν «υψηλού κινδύνου για ακαδημαϊκή αποτυχία» ή για τους οποίους υπήρχε ο φόβος να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους «να χαλαρώσουν και να νιώσουν αποδεκτοί».

Επιπλέον, όπως εξηγεί η ίδια, οι σκύλοι βοήθησαν τους φοιτητές να συγκεντρωθούν και να θυμούνται πληροφορίες.

«Οι φοιτητές που κινδύνευαν περισσότερο, όπως εκείνοι με ψυχολογικά προβλήματα, φάνηκε ότι επωφελήθηκαν περισσότερο», είπε η Πέντρι.

Μέχρι σήμερα η πρακτική των «σκύλων θεραπείας» θεωρούταν αμφιλεγόμενη, αλλά πλέον έχει γίνει όλο και συχνότερο το φαινόμενο να αξιοποιούνται από πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα πανεπιστήμια Μπάκινγχαμ, University College London, Καίμπριτζ, Νότινγχαμ Τρεντ, Λόντον Μετροπόλιταν και Σουάνσι να καταφεύγουν σε αυτήν.

Στις ΗΠΑ θεραπευτικοί σκύλοι χρησιμοποιούνται σε περίπου 1.000 πανεπιστημιουπόλεις.

Μάλιστα το πανεπιστήμιο του Μίντλσεξ έχει προσθέσει «σκύλους βοηθούς καθηγητών» στο ακαδημαϊκό προσωπικό του ώστε να βοηθήσει τους μοναχικούς φοιτητές να μην εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top