Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν την Αμμόχωστο… Λας Βέγκας

Το θέρετρο της Κύπρου που στοίχειωσαν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για μία ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Να αποικίσουν την Αμμόχωστο. Την πόλη φάντασμα από την εισβολή του Αττίλα και μετά. Παρουσιάζει η Μαρία Τσιλινίκου.

Οι Τούρκοι θέλουν να φτιάξουν το νέο Λας Βέγκας πάνω στην ιστορία και τον πόνο του Ελληνισμού, την πόλη όμηρο, τα περιφραγμένα με συρματόπλεγμα Βαρώσια. Αυτό υποστηρίζουν Tούρκοι αξιωματούχοι του ψευδοκράτους. 

Κύπρος: Οι Τούρκοι ανοίγουν τη «σφραγισμένη» Αμμόχωστο

«Έφτασε η ώρα να γίνει ένα συγκεκριμένο βήμα στο θέμα της κλειστής πόλης των Βαρωσίων» υποστήριξε ο Κουντρέτ Οζερσάι, «υπουργός Εξωτερικών» του Ψευδοκράτους.

Η  Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το ψήφισμα του ΟΗΕ το 1984  με το οποίο το άλλοτε εμπορικό κέντρο της Κύπρου μπορεί να εποικιστεί μόνο από τους εκδιωχθέντες κατοίκους της. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα σκοπεύει να κατασκευάσει στη περιοχή και ναυτική βάση.
15 Αυγούστου 1974. Το έγκλημα «Αττίλα» ολοκληρώνεται. Τα ρολόγια σταματούν. Τα σοκάκια ερημώνουν. Οι κάτοικοί της γίνονται πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.

Αμμόχωστος: Ο άλλοτε αγαπημένος προορισμός του Χόλιγουντ 

Τα Βαρώσια πριν το 1974 είχαν πολλά ξενοδοχεία , πλούσιοι ερχόντουσαν εδώ και τουρίστες. 

Η Αμμόχωστος , από το μεσογειακό θέρετρο με τη χολιγουντιανή αίγλη γίνεται το σύμβολο της διχοτόμησης της Κύπρου. Mία έρημη πόλη με σκελετούς από μπετόν.

Αμμόχωστος: Το θέρετρο της Κύπρου που στοίχειωσαν οι Τούρκοι

Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος έχει γεμίσει ρωγμές. Τα ανοιχτά βιβλία, οι χτένες και τα παπούτσια χάσκουν εκεί, μάρτυρες μιας πληγής που δεν λέει να κλείσει: της διχοτόμησης της Κύπρου.

Οι συρμάτινοι φραγμοί χωρίζουν δύο λαούς . «Άφησα μέσα την ψυχή μου , ανοίξετε», γράφει ένα σημείωμα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top