Κύπρος: Ζητά δήμευση περιουσιών όσων παρανομούν στην ΑΟΖ

Σε συνεργασία με την Άγκυρα

Έντονο παρασκήνιο διαβουλεύσεων διπλωματικών ενεργειών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λευκωσία, ενώ ο αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης , μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών του της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου.  

Νωρίτερα, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία. 

«Αυτό μπορώ να πω είναι και ο στόχος μας και πιστεύω και μετά τη σύνοδο των επτά μελών του Νότου, προδιαγράφεται μια πιο σθεναρή στάση της ΕΕ» υπογράμμισε.

Πρώτη φορά κυρώσεις από την ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η δημοσιογράφος του Omega TV Κύπρου, Στάλω Γρηγορίου, η Σύνοδος Κορυφής δεν αναμένεται να λάβει συγκεκριμένη απόφαση. Αναμένεται να εξουσιοδοτήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προκειμένου να εξεταστούν συγκεκριμένα νομικά μέτρα με κλιμακωτό χαρακτήρα κατά της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι η δήμευση περιουσιακών στοιχείων εταιριών που δραστηριοποιούνται έκνομα στην κυπριακή ΑΟΖ σε συνεργασία με την Άγκυρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top