Το σύμβολο του «Star Trek» στην πεδιάδα «Ελλάς»!

Απίστευτη σύμπτωση... διαπίστωσε η NASA

Το σύμβολο του «Star Trek» βρέθηκε στον Άρη - Στην πεδιάδα «Ελλάς

Οι απανταχού φίλοι του «Star Trek» θα ενθουσιαστούν μαθαίνοντας ότι το σύμβολο του βρίσκεται «σκαλισμένο» πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη και μάλιστα στη μεγάλη πεδιάδα με την ονομασία «Ελλάς» (Hellas Planitia)!

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Twitter μια δορυφορική φωτογραφία που τράβηξε το σκάφος της Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), η οποία δείχνει έναν αρειανό αμμόλοφο με ασυνήθιστο σχήμα στο νότιο ημισφαίριο του Άρη. Το ασυνήθιστο αυτό σχήμα μοιάζει απίστευτα με το σχήμα V του διάσημου λογότυπου του «Star Trek».

Φυσικά κάποιοι καχύποπτοι συνωμοσιολόγοι θα υποπτευθούν ότι έχουν βάλει το δαχτυλάκι τους οι εξωγήινοι, όπως π.χ. είχε συμβεί και με το διάσημο «πρόσωπο στον Άρη» και τόσες άλλες γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες του γειτονικού πλανήτη που έδωσαν λαβή για ευφάνταστα σενάρια.  Στην πραγματικότητα βέβαια, ούτε ο κάπτεν Σποκ τριγυρνάει στον 'Άρη, ούτε κανένας άλλος. 

Το σύμβολο του «Star Trek» σχηματίστηκε τυχαία από τις δυνάμεις της αρειανής φύσης, μέσα από ένα συνδυασμό λάβας, ανέμων και άλλων φυσικών δυνάμεων. «Πρόκειται μόνο για σύμπτωση», διαβεβαίωσε το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την κάμερα HiRiSE του MRO που τράβηξε τη φωτογραφία. 

Με άλλα λόγια, ο διαπλανητικός στόλος δεν έχει (ακόμη) δημιουργήσει βάση στον 'Άρη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top