Λιβύη: Μία γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο

Αγνοούνται 25 άνθρωποι στη θάλασσα

Ναυάγιο με μετανάστες

Οι σωροί μιας γυναίκας κι ενός παιδιού ανασύρθηκαν την Κυριακή στα ανοικτά της Λιβύης μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν, ενώ άλλοι 25 μετανάστες αγνοούνται.

Όπως γνωστοποίησε η λιβυκή ακτοφυλακή, διασώθηκαν συνολικά 73 μετανάστες, ορισμένοι από τους οποίους τραυματισμένοι, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί η σοβαρότητα των τραυματισμών τους. Το φουσκωτό χωρίς μηχανή που ναυάγησε μετέφερε από 80 έως 100 μετανάστες, κάτι που εξηγεί την εκτίμηση περί ως και 25 αγνοούμενων. Δεν δίνεται ακριβής αριθμός διότι η πηγή πληροφόρησης του σώματος είναι οι μαρτυρίες των διασωθέντων.

Ο εκπρόσωπος του λιβυκού ναυτικού, Αγιούμπ Κάσεμ, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι άγνωστοι λήστεψαν τους μετανάστες και αφαίρεσαν τη μηχανή του σκάφους ενώ είχε αποπλεύσει.

Οι μετανάστες βρέθηκαν ακινητοποιημένοι στα ανοικτά, ενώ το φουσκωτό είχε αρχίσει να βάζει νερά, περίπου 14 ναυτικά μίλια (περίπου 26 χιλιόμετρα) ανοικτά της Γκαράμπουλι, ανατολικά της Τρίπολης, διευκρίνισε ο Κάσεμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, 40 άνδρες, 25 γυναίκες και 8 παιδιά από την Κένυα, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Νιγηρία και το Σουδάν διασώθηκαν και μετήχθησαν σε κέντρο κράτησης στην Τατζούρα, ανατολικό προάστιο της λιβυκής πρωτεύουσας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top