ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι ισοπέδωσαν γειτονιές – Ένας νεκρός και 35 τραυματίες

Με εκχιονιστικά μηχανήματα απομακρύνουν τα χαλάσματα

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα ανεμοστρόβιλων στο Ντέιτον του Οχάιο, καθώς ισοπεδώθηκαν κτίρια και ολόκληρες γειτονιές.

Αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι 35 να τραυματιστούν.

AP Photo/John Minchillo

Το μέγεθος των καταστροφών ήταν τέτοιο, που οι αρχές χρειάστηκε να στείλουν ακόμη και εκχιονιστικά μηχανήματα στην πληγείσα περιοχή προκειμένου να απομακρύνουν τα συντρίμμια που είχαν καλύψει τους κεντρικούς δρόμους. 

AP Photo/John Minchillo

Σκοτώθηκε όταν άνεμος παρέσυρε όχημα και το έριξε στο σπίτι του

Στη Σελίνα, μία μικρή πόλη σε απόσταση 105 χιλιομέτρων βόρεια του Ντέιτον, ένας 81χρονος έχασε τη ζωή του, όταν ανεμοστρόβιλος παρέσυρε ένα όχημα και το έριξε στο σπίτι του.

Στο Οχάιο πάνω από 60.000 σπίτια και επιχειρήσεις βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Αξιωματούχοι συνέστησαν στους πολίτες να βράσουν νερό, λόγω των σοβαρών προβλημάτων στο δίκτυο υδροδότησης. 

AP Photo/John Minchillo

Το εύρος της καταστροφής στο Οχάιο δεν έχει προς το παρόν αποσαφηνιστεί. 

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω της όλης κρίσης. Μιλάμε για χάος» είπε μια τηλεφωνήτρια του Γραφείου Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών στην κομητεία Μοντγκόμερι. 

Μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης ότι μέλη των σωστικών συνεργείων πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα σε συνοικίες του Ντέιτον, αναζητώντας τυχόν τραυματίες. 

AP Photo/John Minchillo

Χρήστες του Twitter ανήρτησαν βίντεο και φωτογραφίες με συντρίμμια που πετούν στον αέρα και κατεστραμμένα τροχόσπιτα και αυτοκίνητα. 
Αυτό είναι το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα επλήγη η Οκλαχόμα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 6 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

AP Photo/John Minchillo

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top