Γιατρός δηλητηρίαζε τους ασθενείς του για να τους επαναφέρει στη ζωή

Ήθελε να τον βλέπουν σαν ήρωα

χειρουργείο

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία από την είδηση ότι γιατρός δηλητηρίαζε τους ασθενείς του κατά τη διάρκεια επεμβάσεων, ώστε να τους προκαλέσει καρδιακή ανακοπή και μετά να τους επαναφέρει στη ζωή για να γίνει ο ήρωάς τους. 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς που έχουν αναλάβει τις έρευνες, εννέα φορές η προσπάθεια να γίνει ήρωας ο γιατρός απέτυχε, αφού οι ασθενείς πέθαναν πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι. 

Οι ανακριτές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που συνδέουν τον 47χρονο Φρεντερίκ Πεσιέ με 24 περιπτώσεις δηλητηρίασης από συνολικά 66 ύποπτα περιστατικά, τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια επεμβάσεων στην κλινική, όπου εργαζόταν. 

Ο Πεσιέ, κατηγορείται ότι χορηγούσε θανάσιμες δόσεις χλωριούχου κάλιου ή αναισθητικών στο σύστημα έγχυσης κατά τη διάρκεια επεμβάσεων. 

Ο γιατρός αρνείται τις κατηγορίες, όμως ο εισαγγελέας ζήτησε την κράτησή του ενόψει της δίκης του, στην οποία θα αντιμετωπίσει ενδεχομένως την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

Ο Πεσιέ ήταν ο μόνος γιατρός που ήταν παρών σε όλα τα περιστατικά, στα οποία βρέθηκαν ίχνη δηλητηρίου ή διαγνώστηκαν υπερβολικές δόσεις αναισθητικών. Τα περιστατικά αυτά ήταν επίσης περισσότερα σε περιόδους «έντονων συγκρούσεων», μεταξύ του Πεσιέ και συναδέλφων του.

Ο δικαστής, στον οποίο παρουσιάστηκε την Πέμπτη (16/05) ο Πεσιέ μετά το αίτημα της εισαγγελίας για την προφυλάκισή του, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό δικαστικό έλεγχο ως τη διεξαγωγή της δίκης του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top