Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Καταρρακτώδεις πλημμύρες – 6χρονος χάθηκε σε ρέμα

Η μητέρα του προσπάθησε να τον σώσει αλλά δεν τα κατάφερε

Δείτε στο video του Associated Press εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται τμήματα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, η οποία τα τελευταία 24ωρα πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες.

Αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες νοικοκυριά να πλημμυρίσουν και ένα εξάχρονο αγοράκι να παρασυρθεί από ρέμα. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι δεν τα κατάφερε και πνίγηκε. Τραγική φιγούρα η μητέρα του, η οποία προσπάθησε να τον σώσει χωρίς να τα καταφέρει και πλέον νοσηλεύεται.

Πλημμύρες και καταστροφές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. AP Photo/Eldar Emric

Κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις απέκλεισαν περιφερειακούς δρόμους, ενώ σε ορισμένες περιοχές προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση. Ο Ερυθρός Σταυρός παρέχει σετ υγιεινής στον πληγέντα πληθυσμό. 

Ωστόσο αξιωματούχοι των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας δήλωσαν πως η κατάσταση είναι λιγότερο σοβαρή απ' ό,τι το 2014, όταν τη Βοσνία και τη Σερβία είχαν πλήξει οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις και οι μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων 120 ετών προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και αποκλείοντας πόλεις και χωριά.

Πυροσβέστης επιχειρεί απάντληση υδάτων σε πλημμυρισμένες περιοχές. AP Photo/Eldar Emric

Ο καιρός αναμένεται να σταθεροποιηθεί μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες στη Βοσνία και η στάθμη των ποταμών να πέσει.
Στην Κροατία, οι αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα στα σύνορα με τη Βοσνία, όπου η στάθμη του ποτανού Ούνα ανεβαίνει, καθώς και στις κεντρικές περιοχές της χώρας, όπου οκτώ τουρίστες διασώθηκαν από πυροσβέστες στην πλημμυρισμένη πόλη Σλούνι.

Η Σερβία βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας και έχει λάβει προληπτικά μέτρα κατά την πλημυρών που μπορεί να προκαλέσουν οι βροχοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται ότι θα συνεχισθούν μέχρι την Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top