Βίντεο: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους χωρίς τους μπροστινούς τροχούς

Για τεχνικούς λόγους ο μηχανισμός τους δεν ενεργοποιήθηκε

Δείτε στο βίντεο του Reuters τι γινόταν στο εσωτερικό του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια της προσγείωσης

Άγιο είχαν οι 88 επιβαίνοντες του αεροσκάφους Embraer 190 που εκτελούσε την πτήση UB-103 των Myanmar National Airlines.

Ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το αεροπλάνο χωρίς τη χρήση των μπροστινών τροχών, καθώς για τεχνικούς λόγους ο μηχανισμός τους δεν ενεργοποιήθηκε. 

 To αεροσκάφος Myanmar National Airlines που προσγειώθηκε με τη... μύτη / Aung Thura via AP

Όπως βλέπετε και στο βίντεο, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, το αεροσκάφος κατάφερε να ακουμπήσει επιτυχώς στο έδαφος με τους πίσω τροχούς του, όμως στη συνέχεια ολίσθησε στο έδαφος με τη μύτη. Αυτή η «εκτός προγράμματος» ολίσθηση διήρκεσε περίπου 25 δευτερόλεπτα, με τους επιβάτες να ανησυχούν για το αν όλα θα πάνε καλά! 

 

 

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η οποία είχε ξεκινήσει από την πόλη Γιανγκόν με προορισμό την πόλη Μανταλέι, ο πιλότος αντιλήφθηκε το πρόβλημα στη λειτουργία των μπροστινών τροχών και ακολούθησε ορισμένες έκτακτες διαδικασίες, όπως την καύση  επιπλέον καυσίμων, ώστε να μειώσει το βάρος του αεροσκάφους και να το προετοιμάσει για την «ασυνήθιστη» προσγείωση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί το δεύτερο αεροπορικό ατύχημα που συνέβη στη Μιανμάρ αυτή την εβδομάδα. Την Τετάρτη, ένα άλλο επιβατικό αεροσκάφος προσγειώθηκε «άτσαλα» στο διεθνές αεροδρόμιο της Γιανγκόν λόγω κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 17 επιβαίνοντες.

Μιανμάρ: Αεροπλάνο βγήκε εκτός διαδρόμου λόγω ισχυρών ανέμων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top