100.000 ευρώ για τους μετανάστες στην Ελλάδα δίνει ο Πάπας

«Η Ευρώπη έχει ξεχάσει ότι υπάρχουν τόσα κέντρα προσφύγων»

παπας

Το ποσό των 100.000 ευρώ δωρίζει ο Πάπας σε πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Τα χρήματα αυτά παραδόθηκαν στην ελληνική καθολική ανθρωπιστική οργάνωση «Caritas», που έχει αναλάβει το έργο της φροντίδας των μεταναστών και των προσφύγων.

Η γενναιόδωρη δωρέα του Πάπα Φραγκίσκου παραδόθηκε στην Caritas από τον Καρδινάλιο Κόνραντ Κραγιέφσκι, ο οποίος αυτές τις μέρες ορισμένα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο.

Ο Κραγιέφσκι, ο οποίος είναι αρμόδιος για το φιλανθρωπικό έργο του Βατικανού, επισκέπτεται αυτές τις μέρες ορισμένα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο, την οποία επισκέφτηκε ο Πάπας πριν από τρία χρόνια» γράφει η ιστοσελίδα της Αγίας Έδρας «vatican news».

Ο Πολωνός Καρδινάλιος ανακοίνωσε πως εκτός από τη δωρεά των 100.000 ευρώ, ο Πάπας θα συμβάλει στην κατασκευή μιας αίθουσας παιχνιδιών για τα παιδιά.

Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα κέντρα, είναι κυρίως Αφγανοί, Ιρακινοί, Ιρανοί, Σύριοι και της Βορειοαφρικανοί: συνολικά βρίσκονται στην Ελλάδα 70.000, εξ αυτών 14.000 σε διάφορα ελληνικά νησιά και πιο συγκεκριμένα 7.000 στη Λέσβο.

«Σταλθήκαμε από τον Πάπα, επειδή η Ευρώπη φαίνεται πως έχει ξεχάσει ότι υπάρχουν τόσα πολλά κέντρα προσφύγων εδώ», τόνισε ο καρδινάλιος στην Ελλάδα, κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Ανδρέα Γκουγκουλή, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος της υπηρεσίας καταγραφής και ταυτοποίησης  μεταναστών της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ο εκπρόσωπος των Αρχών της Αθήνας ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει από την ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών να δημιουργηθεί ένα νέο πρόγραμμα καταγραφής τους και ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου. 

«Η σωτηρία των ανθρώπων που βρίσκονται ήδη στα κέντρα υποδοχής, παραμένει η προτεραιότητα: πρόκειται για ανθρώπους που περιμένουν για ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο να διαπνέεται από την ελπίδα», υπογράμμισε ο Καρδινάλιος Κραγιέφσκι.

 «Ο Άγιος Πατέρας υποστηρίζει την «Κάριτας Ελλάς» με 100.000 ευρώ για την εξασφάλιση βασικών αγαθά, αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει πρωτίστως να οικοδομήσει μια γέφυρα προς μια καλύτερη ζωή για αυτούς τους ανθρώπους. Εδώ βλέπουμε πολλά παιδιά, πολλές έγκυες γυναίκες που περιμένουν εδώ και μήνες να ανοίξει η Ευρώπη τις πόρτες της, επειδή εδώ δεν υπάρχει ελπίδα γι 'αυτούς. Ο Πάπας είχε πριν από τρία χρόνια επισκεφτεί το νησί, και παραμένει νοερά  εκεί  στα κέντρα προσφύγων», τόνισε ο Καρδινάλιος Kραγιέφσκι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top