«Μετά το εμβόλιο ο γιoς μου δε με αποκάλεσε ποτέ ξανά “μαμά”»

Μητέρα υποστηρίζει πως το MMR προκάλεσε παρενέργειες στο παιδί της

Ζευγάρι από τη Νότια Καλιφόρνια υποστηρίζει πως οι δύο γιοι του υπέστησαν σοβαρές επιπλοκές μετά από το MMR εμβόλιο που έκαναν.

H Catharine και ο Patrick Layton δήλωσαν στο Reuters πως εμφανίστηκαν παρενέργειες και στα δύο παιδιά τους, αλλά κυρίως στον 5χρονο σήμερα γιο τους, Brennan, ο οποίος έκανε το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας, όταν ήταν 12 μηνών, και μετά άρχισε να αντιδρά περίεργα.

Έκτοτε ο Brennan διαγνώστηκε με αυτισμό. «Όταν τον πήγα να κάνει το MMR τα μάτια του άρχισαν να κάνουν περίεργες κινήσεις, λες και μπαινοέβγαιναν, γυρνώντας το ένα ανεξάρτητα από το άλλο», θυμάται η Catharine Layton. «Είπα στον γιατρό ότι ανησυχούσα, αλλά μου είπε ότι δε θα έπρεπε, καθώς τέτοια πράγματα συμβαίνουν».

Μετά από ένα χρόνο, όταν έφτασε η στιγμή να κάνει τα εμβόλια για πνευμονόκοκκο και ηπατίτιδα Α, η μητέρα του αποφάσισε να του κάνει ένα τη φορά. «Ευτυχώς που έγινε αυτό, γιατί ορκίζομαι στον Θεό πως αν είχε κάνει και τα δύο, ίσως είχε πεθάνει εκείνη τη νύχτα».

Γυρίσαμε σπίτι και εκείνη τη νύχτα ούρλιαζε και ούρλιαζε. Δε σταματούσε. Τα μάτια του ήταν πρησμένα, είχε μολυνθεί και μετά ήταν σαν χαμένος. Ποτέ δε με αποκάλεσε μαμά ξανά. Ποτέ δεν μου είπε ότι με αγαπά

Οι ανησυχίες ότι ο αυτισμός ίσως να συνδέεται με το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει πως μεταξύ τους δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση.

Παρά την επιβεβαίωση της επιστήμης ότι αυτισμός και εμβόλια δε σχετίζονται, τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλά, με το ξέσπασμα της ιλαράς στις ΗΠΑ να είναι το χειρότερο στη χώρα από το 1994.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο ενώ προσανατολίζονται να απαγορεύσουν τον μη εμβολιασμό των παιδιών λόγω θρησκευτικών ή προσωπικών πιστεύω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top