Εξαφάνιση Μαντλίν: Δεν είναι ο μασκοφόρος παιδόφιλος ο κύριος ύποπτος

Ανατροπή στην υπόθεση - Τι λένε οι νέες πληροφορίες

Ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν, η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha.

Αν και τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι ο  48χρονος καταδικασμένος παιδόφιλος, Μάρτιν Ντέι, εξεταζόταν από τις πορτογαλικές αρχές ως ύποπτος για την εξαφάνισή της, κάτι τέτοιο φαίνεται πως τελικά δεν ισχύει.

«Η δικαστική αστυνομία ακολουθεί μία νέα πίστα στην έρευνα και έναν νέο ύποπτο, που οδηγεί προς την κατεύθυνση της απαγωγής», γράφει η συνήθως καλά πληροφορημένη για δικαστικά θέματα εφημερίδα. Τονίζει ακόμα πως οι αρχές κρατούν μυστική την ταυτότητα του νέου υπόπτου.

Ποιος είναι ο Μάρτιν Ντέι και πώς ήρθε ξανά το όνομά του στην επικαιρότητα

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην αρχηγός της πορτογαλικής αστυνομίας «φωτογράφισε» τον 48χρονο Γερμανό παιδόφιλο, ως τον ύποπτο στον οποίο επικεντρώνονται οι Αρχές για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν, υποστηρίζοντας πως μπορεί να έχει άμεση σύνδεση με την εξαφάνιση της.

Ο παιδόφιλος και serial killer, Μάρτιν Ντέι, έχει φυσιογνωμικά πολλές ομοιότητες με το photofit (ηλεκτρονική απεικόνιση) ενός ατόμου που είχε καταγραφεί να συμπερίφέρεται με ύποπτο τρόπο στην Πράια ντα Λουζ, την ώρα που η 4χρονη Βρετανίδα εξαφανίστηκε.

Η «Telegraph» αναφέρει ακόμα ότι ο 48χρονος παιδόφιλος πιστεύεται ότι είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία το 2007, όταν δηλαδή συνέβη η απαγωγή.

Για την υπόθεση της Μαντλίν είχε ανακριθεί και στο παρελθόν, αλλά είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή. Ο Ντέι εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Πορτογαλία για την απαγωγή και δολοφονία τριών παιδιών μεταξύ 1992-2001.

Ο τρομακτικός τρόπος δράσης του

Ο 48χρονος από το Αμβούργο στοχοποιούσε παιδιά που βρίσκονταν σε διακοπές με τους γονείς τους.

Δε δίσταζε μάλιστα να εισβάλλει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή σκηνές φορώντας μάσκα και κρατώντας όπλο, ενώ άλλες φορές φορούσε άλλου είδους μεταμφιέσεις για να αιφνιδιάζει τα θύματά του. 

Οι ερευνητές της Policia Judiciaria της Πορτογαλίας εξακολουθούν να τον θεωρούν «πρόσωπο ενδιαφέροντος», αναφέρει η Telegraph. Αυτό οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι ο διεστραμμένος άνδρας, που είχε σπουδάσει εκπαιδευτικός, ταξίδευε εκτεταμμένα και είχε επισκεφθεί πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων ο Ισημερινός, το Περού αλλά και η Πορτογαλία. 

Τα θύματά του ήταν κυρίως αγόρια. Το 1992 σκότωσε τον 13χρονο Στεφάν Τζαρ. Την επόμενη χρονιά απήγαγε και δολοφόνησε τον 8χρονο Ντένις Ρόστελ. Το 2001 σκότωσε το τρίτο θύμα του, τον επίσης 8χρονο Ντένις Κλάιν. 

Ο Ντέι έχει καταδικαστεί μόνο για αυτές τις τρεις δολοφονίες, ωστόσο υπάρχουν υποψίες ότι  έχει σκοτώσει τουλάχιστον δύο ακόμα παιδιά, ένα στην Ολλανδία το 1998 και ένα στη Γαλλία το 2004.

Ο Κλάρενς Μίτσελ, εκπρόσωπος της οικογένειας ΜακΚάν δήλωσε σχετικά με τις νέες πληροφορίες που μεταδίδονται από βρετανικά ΜΜΕ: «Μπορεί να είναι αυτός. Ταιριάζει στο προφίλ αφού είναι γνωστός παιδεραστής και αλλοδαπός. Ίσως είναι αυτός που ξαναβάζει στο μικροσκόπιό της η αστυνομία, ίσως και κάποιος άλλος. Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες. Ο Νέι έχει ανακριθεί στο παρελθόν για την απαγωγή της Μαντλίν, αλλά αρνήθηκε κάθε ανάμειξη. Τώρα βρίσκεται σε γερμανική φυλακή».

Το χρονικό της υπόθεσης εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν

Η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίσθηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η οικογένειά της στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, στο θέρετρο Πράια ντα Λους της νότιας Πορτογαλίας.

Επειτα από 14 μήνες ερευνών, κατά την διάρκεια των οποίων και οι γονείς της θεωρήθηκαν ύποπτοι, και την απομάκρυνση του επιφορτισμένου με τις έρευνες επιθεωρητή της αστυνομίας, η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση το 2008 για να ξανανοίξει τον φάκελο πέντε χρόνια αργότερα.

Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε την δική της έρευνα τον Ιούλιο 2013, αλλά η Σκότλαντ Γιαρντ έχει μειώσει δραστικά τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top