Δύτης που έσωσε τα αγόρια στην Ταϊλάνδη, εγκλωβίστηκε σε σπηλιά

Στήθηκε τεράστια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του

Ο Βρετανός δύτης σε παλιότερη φωτογραφία του από εξερεύνηση σπηλαίου

Η μοίρα πολλές φορές παίζει περίεργα παιχνίδια κι ένα τέτοιο είχε ετοιμάσει για τον Τζος Μπράτσλεϊ, έναν Βρετανό δύτη, που είχε συμμετάσχει στη γιγαντιαία επιχείρηση απεγκλωβισμού 12 μικρών αγοριών από σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. 

Δάκρυα χαράς: Απεγκλωβίστηκαν όλα τα παιδιά στην Ταϊλάνδη

Τότε, η περιπέτεια των μικρών αγοριών και του προπονητή τους είχε καθηλώσει την παγκόσμια κοινότητα, που με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσε την προσπάθεια των διασωστών να τους προσεγγίσουν και να τους φέρουν ασφαλείς στην επιφάνεια. 

Νέο βίντεο μέσα από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης

Ο Τζος συμμετείχε στην επιχείρηση αυτή και είχε καταχειροκροτηθεί μαζί με όλους τους υπόλοιπους, όταν κατάφεραν να σώσουν όλα τα παιδιά και τον προπονητή τους. 

O Τζος Μπράτσλεϊ - φωτογραφία: Facebook

Όμως την περασμένη Τρίτη, ήταν εκείνος που χρειάστηκε βοήθεια για να απεγκλωβιστεί από σπηλιά στο Τζάκσον Κάουντι του Τενεσί. 

Μαζί με μια ομάδα ατόμων επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο σπήλαιο, όμως ο Τζος, σε αντίθεση με τους φίλους του, δεν κατάφερε να βγει στην επιφάνεια. 

Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες της ομάδας του να τον βρουν, ειδοποίησαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. 

Στο σημείο έσπευσαν δύτες από το Αρκάνσας και τη Φλόριντα και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης στις 18:00 το απόγευμα. Μία ώρα αργότερα, ο Τζος βρισκόταν στην επιφάνεια και η επιχείρηση είχε στεφθεί με επιτυχία. 

«Ήταν ξύπνιος και προσανατολισμένος. Το μόνο που ζήτησε, όταν βγήκε πάλι στην επιφάνεια, ήταν πως ήθελε πίτσα», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Ντέρεκ Γουλμπράιτ σε συνέντευξη Τύπου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top