Βρετανία: Ακτιβιστές προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος - Πάνω από 120 συλλήψεις

Μποτιλιάρισμα σε κεντρικές αρτηρίες του Λονδίνου

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 120 ανθρώπους χθες και σήμερα, καθώς στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για την κλιματική αλλαγή απέκλεισαν γέφυρες και σημαντικές διασταυρώσεις του Λονδίνου, όπως την Όξφορντ Σέρκους, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα.

Οι διαδηλώσεις, τις οποίες οργανώνει η ομάδα ακτιβιστών Extinction Rebellion, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν και σήμερα μεγάλα μποτιλιαρίσματα στην πόλη. Η ομάδα ζητά από την κυβέρνηση να μειώσει στο μηδέν τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέχρι το 2025. Στις αρχές του μήνα μέλη της οργάνωσαν μια «ημίγυμνη» διαμαρτυρία μέσα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Αυτήν την ώρα, οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες, τις τοπικές επιχειρήσεις και τους Λονδρέζους που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους», σχολίασε ο αρχηγός της αστυνομίας Κόλιν Γουίνγκροουβ. Σημείωσε ότι οι αρχές έχουν διαμηνύσει στους ακτιβιστές ότι μπορούν να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις στην περιοχή της Μαρμπλ Αρτς, όχι όμως και σε άλλα σημεία της πόλης.

Γύρω στο μεσημέρι σήμερα συνελήφθησαν περίπου 12 άνθρωποι στη Γέφυρα Γουότερλου, κοντά στο κοινοβούλιο. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία τους στον δρόμο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εξέγερση, Εξέγερση» και «Εμείς είμαστε ειρηνικοί, εσείς;».

Πέντε συλλήψεις αφορούν τις ζημιές που έγιναν την Δευτέρα στο κτίριο της Royal Dutch Shell, κοντά στον Τάμεση. Δύο διαδηλωτές ανήρτησαν ένα πανό με τη φράση «H Shell ξέρει», γραμμένη με κόκκινη μπογιά, ενώ άλλοι τρεις κόλλησαν τα χέρια τους με κόλλα στις περιστρεφόμενες πόρτες της εισόδου.

Η Extinction Rebellion επιβεβαίωσε ότι έχουν συλληφθεί «περισσότεροι από 100 γενναίοι αντάρτες», τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top