Τουρίστες έψαχναν τον Παρθενώνα στην Αθήνα και βρέθηκαν στη Νάπολη

Κωμικοτραγικά σκηνικά με πρωταγωνιστές τρεις Κολομβιανούς

τουριστες κολομβια αθηνα ναπολη

Σε περιπέτεια κατέληξε το ταξίδι τριών τουριστών από την Κολομβία, που είχαν βάλει σκοπό να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να δουν την Αθήνα, αλλά στο τέλος κατέληξαν στη… Νάπολη.

Τα όσα έζησαν είναι κωμικοτραγικά και θα μπορούσαν άνετα να αποτελέσουν σενάριο χολιγουντιανής ταινίας.

Ο 30χρονος Κολομβιανός Μιγκέλ, η φιλενάδα του και μία φίλη της μπήκαν στο αεροπλάνο και κατέβηκαν στο αεροδρόμιο της Νάπολης.

Αντί να περιμένουν μέσα στους χώρους αναμονής για την ανταπόκριση για την Αθήνα, βγήκαν για να κάνουν μία βόλτα στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στους δρόμους της «Μπέλα Νάπολι» είδαν ένα λεωφορείο που μεταξύ των διάφορων στάσεων που έκανε περιλαμβανόταν κι εκείνη της «Ατένα».

Ζαλισμένοι από την ομορφιά του τοπίου, ανέβηκαν στο λεωφορείο και βρέθηκαν έκπληκτοι -όπως περιγράφουν οι κάτοικοι της πόλης- στη μικροσκοπική κοινότητα, Ατένα Λουκάνα, νομίζοντας πως βρίσκονται στην… Αθήνα!

Τα όσα περιγράφουν οι κάτοικοι είναι απολαυστικά, καθώς αυτό που επακολούθησε ήταν μία σωρεία παρεξηγήσεων.

«Έψαχναν το ξενοδοχείο "Μουσείο" (στην οδό Μπουμπουλίνας), το οποίο φυσικά δεν υπάρχει. Τους είπαμε πως υπάρχουν άλλα ξενοδοχεία στην πόλη, όχι όμως το "Μουσείο". Μόνο αργότερα κι όταν ένας από αυτούς μας έδειξε στο κινητό του την κράτηση, που αναφερόταν σε ένα ξενοδοχείο των Αθηνών, λύθηκε η παρεξήγηση. Και στη συνέχεια μας άνοιξαν κατάμουτρα κι έναν χάρτη της Αθήνας και καταλάβαμε», διηγούνται οι κάτοικοι.

Άλλο ένα γεγονός που έκανε χειρότερα τα πράγματα, ήταν ότι οι τρεις τουρίστες δεν είχαν δεδομένα περιαγωγής στα κινητά τους τηλέφωνα κι έτσι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να επιβεβαιώσουν τον προορισμό τους.

«Μία από τις κοπέλες ξέσπασε σε λυγμούς απαρηγόρητη, ο νεαρός έμεινε άγαλμα, ενώ η άλλη κοπέλα έσκασε στα γέλια. Εγώ κι ο άλλος φίλος μου, ο Έντσο, μείναμε έκπληκτοι όπως κι εκείνοι. Τους δείξαμε τον χάρτη της Ατένα Λουκάνα και της Καμπανίας. Τους βάλαμε να καθίσουν, γιατί τα πόδια τους δεν τους βαστάγανε», είπε ο Λουΐτζι Τερούτσι, που μαζί με τον φίλο του, Έντσο Σαντοριέλο, ανέλαβαν να εξηγήσουν στους τρεις Κολομβιανούς το λάθος τους.

«Μετά από μία ώρα τους συνοδεύσαμε στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων στο Σάλα Κονσιλίνα. Δε θέλησαν να φάνε ούτε ένα σάντουϊτς. Τα 70 ευρώ για το εισιτήριο για τη Ρώμη τα είχαν, αλλά ανακάλυψαν πως για την πτήση Ρώμη-Αθήνα (γιατί από τη Νάπολη δεν είχε άλλη πτήση) το κάθε εισιτήριο, επειδή το αγόραζαν την τελευταία στιγμή, κόστιζε τουλάχιστον 700 ευρώ το άτομο. Σας λέω πως και οι τρεις τους είχαν τέτοια όψη, που ούτε σκεφτήκαμε να βγάλουμε μία selfie για να τη θυμόμαστε», διηγήθηκε ο Ιταλός που ανέλαβε τους... «χαμένους» τουρίστες.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top