28 ημέρες φυλακή στον άνδρα που έσπασε αυγό στο κεφάλι του Τζέρεμι Κόρμπιν

«Σεβαστείτε την ψήφο του βρετανικού λαού» είχε φωνάξει

Δείτε στο video του Reuters τη στιγμή της επίθεσης

Σε φυλάκιση 28 ημερών καταδικάστηκε ένας Βρετανός, ο οποίος στις 3 Μαρτίου είχε σπάσει ένα αυγό στο κεφάλι του Τζέρεμι Κόρμπιν, φωνάζοντας «σεβαστείτε την ψήφο του βρετανικού λαού».

Ο 31χρονος Τζον Μέρφιν από το Λονδίνο, είχε επιτεθεί στον πρόεδρο των Εργατικών και ηγέτη της αντιπολίτευσης, λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου ο Κόρμπιν είχε ανακοινώσει ότι το κόμμα του υποστηρίζει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit. 

«Μια τέτοια επίθεση είναι μια επίθεση εναντίον του δημοκρατικού συστήματός μας» δήλωσε η δικαστής Έμα Άρμπετνοτ. «Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι τα δικαστήρια δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό. (…) Οι επιθέσεις εναντίον των βουλευτών μας πρέπει να σταματήσουν» υπογράμμισε η ίδια. 

«Αυτού του είδους οι επιθέσεις δημιουργούν ένα χάσμα μεταξύ των βουλευτών και των ψηφοφόρων» σημείωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε μια δήλωση που αναγνώστηκε ενώπιον του δικαστηρίου. 

Το περιστατικό είχε συμβεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Κόρμπιν στο τέμενος του Finsbury Park, στα βόρεια περίχωρα του Λονδίνου, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας με στόχο τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων. 

Χωρίς να φέρει κάποιο εμφανές τραύμα στο πρόσωπό του, παρά μόνο ένα κόκκινο σημάδι, ο ηγέτης των Εργατικών είχε συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του μετά την επίθεση που είχε δεχτεί.

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top