Νέα Ζηλανδία: Απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις τουφεκιών εφόδου και ημιαυτόματων

Ολοκληρώθηκε η αναγνώριση και των 50 θυμάτων του μακελάρη

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από τις κηδείες των πρώτων έξι θυμάτων του μακελάρη

Στην απαγόρευση των πωλήσεων τουφεκιών εφόδου και ημιαυτόματων όπλων προχωρά η Νέα Ζηλανδία, μετά το μακελειό της περασμένης Παρασκευής, που είχε ως αποτέλεσμα 50 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η Πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε ότι μετά τη «σφαγή» στα δύο τεμένη στο Κράισττσερτς «η Νέα Ζηλανδία θα απαγορεύσει να πωλούνται όλα τα ημιαυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου. Θα απαγορεύσουμε επίσης τα τουφέκια εφόδου».

Νέα Ζηλανδία: 13χρονος σε αναπηρικό αμαξίδιο στην κηδεία του πατέρα του

Νέα Ζηλανδία: «Δε θα προφέρω ποτέ το όνομα του μακελάρη»

Διευκρίνισε ωστόσο πως θα θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα για να αποτραπεί το να σπεύσουν κάποιοι να αγοράσουν τέτοια όπλα πριν επικυρωθεί νέα νομοθεσία.

Επίσης απαγορεύεται η πώληση γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και όλων των αξεσουάρ που επιτρέπουν τη μετατροπή ημιαυτομάτων σε αυτόματα όπλα. «Για να συνοψίσουμε, κάθε ημιαυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής θα απαγορευτεί σε αυτή τη χώρα», κατέληξε η πρωθυπουργός.

«Ο κόσμος κατέρρευσε»: Συντετριμμένη η οικογένεια του μακελάρη

Νέα Ζηλανδία: Έσωσε τους πιστούς κυνηγώντας τον μακελάρη με ένα... POS

Νέα Ζηλανδία: Το Facebook κατέβασε 1,5 εκατομμύριο video από την επίθεση

Νέα Ζηλανδία: «Δε θα προφέρω ποτέ το όνομα του μακελάρη»

Αναγνωρίστηκαν και οι 50 νεκροί του μακελειού

Στην ταυτοποίηση και των 50 θυμάτων του μακελειού προχώρησε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, κάτι που πλέον θα επιτρέψει στους συγγενείς τους να παραλάβουν τα πτώματά τους και να τα θάψουν.

Χθες Τετάρτη έγιναν οι πρώτες έξι κηδείες, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες έως το αργότερο τα τέλη της εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top