Ερντογάν σε μακελάρη: «Η Αγία Σοφία δε θα γίνει ποτέ εκκλησία!»

Έκανε δήλωση και για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στον μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας, ο οποίος έγραψε ότι θέλει να πάει στην Κωνσταντινούπολη και να γκρεμίσει τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας.

Στην προεκλογική του ομιλία στην πόλη Γκαζίαντεπ, ο πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε απάντηση στο μανιφέστο του τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας.

«Αυτός ο αλήτης τι λέει για την “Ίστανμπουλ» ; Αδέλφια μου, την αποκαλεί “Κωνσταντινούπολη”! Θα μετατρέψει, λέει, την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή,  δεν θα το επιτρέψει αυτό, δεν θα συμβεί αυτό», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ακόμα, ο Ερντογάν έκανε δήλωση και για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ: «Από την άλλη, υπάρχει ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για διαφθορά. Ο γιος του έκανε μία ανάρτηση στο Twitter που έγραφε ότι  η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του Βυζαντίου και είναι υπό Τουρκική κατάληψη. Αλήτη, ανήθικε! Εσείς κάνατε εισβολή σε όλη την Παλαιστίνη!»

Στο τρομοκρατικό του μανιφέστο, έγραψε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας για τους Τούρκους, την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία:

«Μπορείτε να ζείτε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη και μπορεί να μην σας πειράξει κανείς. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά, αν επιχειρήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφία θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top