Παραλίγο να πεθάνει από μπατονέτα: Έπαθε εγκεφαλική μόλυνση

Είχε πόνο στο αυτί και πονοκεφάλους μέχρι που μία μέρα κατέρρευσε

μπατονετα

Μοιραία παραλίγο να σταθεί η χρήση μπατονέτας για έναν 31χρονο άνδρα στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος έπαθε σοβαρή βακτηριακή μόλυνση.

Όλα ξεκίνησαν πριν πέντε χρόνια. Ο άνδρας καθάριζε τα αυτιά του με τη μπατονέτα, αλλά δεν κατάλαβε ότι ένα μικρό κομμάτι από το πάνω μέρος της έμεινε μέσα στο αυτί του. Όλο αυτό το διάστημα, ο ασθενής δεν είχε εμφανίσει κανένα απολύτως σύμπτωμα, μέχρι που ξαφνικά μια μέρα κατέρρευσε και μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο του Coventry.

Μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί βακτηριακή λοίμωξη, η οποία ξεκίνησε από το αυτί, στη συνέχεια πήγε στο κόκαλο της βάσης του κρανίου του κι εξαπλώθηκε ως το εξωτερικό περίβλημα του εγκεφάλου του.

Σύμφωνα με έναν από τους θεράποντες ιατρούς, ο 31χρονος είχε αρχίσει να εμφανίζει επικίνδυνα νευρολογικά συμπτώματα.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες υπέφερε από οξύ πόνο και είχε εκκρίσεις από το αριστερό του αυτί. Οι πονοκέφαλοι μάλιστα ήταν τόσο έντονοι, που του προκαλούσαν εμετό. Στη συνέχεια άρχισε να ξεχνά τα ονόματα γνωστών του, μέχρι που έπεσε αναίσθητος. 

Μετά από ειδικές εξετάσεις, αποδείχτηκε πως είχε δύο αποστήματα στον εγκέφαλό του. Μπήκε στο χειρουργείο κι εκεί ανακάλυψαν το κολλημένο κομμάτι μπατονέτας μέσα στο αυτί του. Το γεγονός ότι ήταν καλυμμένο με κερί, υποδείκνυε πως είχε μείνει για καιρό στο εσωτερικό του αυτιού, προκαλώντας τη σοβαρή βακτηριακή μόλυνση που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή.

Ο ασθενής νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα και στη συνέχεια έλαβε ειδική αγωγή με αντιβιοτικά για δύο μήνες, προκειμένου να εξαλειφθεί η λοίμωξη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top