Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε σιδηροδρομικός σταθμός

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρανίχνευσης

Δείτε στο video του Reuters εικόνες από τις χθεσινές έρευνες των Αρχών

Δεν πέρασε καλά καλά ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό τριών πακέτων με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δύο αεροδρόμια και στο μετρό του Λονδίνου και τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) σήμανε νέος συναγερμός, αυτή τη φορά στον σιδηροδρομικό σταθμό St Pancras.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρανίχνευσης με αποτέλεσμα οι Αρχές να εκκενώσουν τον σταθμό, που αποτελεί κύριο κόμβο στις μεταφορές.

Η μεταφορική υπηρεσία του Λονδίνου τόνισε ότι ο υπόγειος σταθμός του μετρό St Pancras έκλεισε «καθώς διεξάγονται έρευνες για ένα συναγερμό φωτιάς», αλλά τα τρένα συνεχίζουν να διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Ο Τόνι Κόνελι, δημοσιογράφος του ιρλανδικού τηλεοπτικού δικτύου RTE, με ανάρτηση στο twitter ανέφερε επίσης ότι απομακρύνθηκε από τον σιδηροδρομικό σταθμό του St Pancras.

Εκρηκτικά στο αεροδρόμιο Heathrow, στο αεροδρόμιο City και στον σταθμό Waterloo του μετρό

Χθες Τρίτη, αυτοσχέδιες συσκευές με εκρηκτικά εντοπίστηκαν  στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, στο αεροδρόμιο City και στον σταθμό Waterloo του μετρό.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα εκρηκτικά έφεραν ιρλανδικά γραμματόσημα και ήταν τοποθετημένα μέσα σε φακέλους Α4 χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Η πρώτη αναφορά για ύποπτο δέμα έγινε στο Compass Centre στο Heathrow. Το κτίριο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, ενώ προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς από ανάφλεξη, όταν πυροδοτήθηκε εντός ενός κτιρίου γραφείων στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Τις επόμενες τρεις ώρες, εντοπίστηκαν άλλα δύο πακέτα, ένα στον σταθμό Waterloo και ένα στο κτίριο City Aviation του αεροδρομίου City.

Από τα περιστατικά δεν επηρεάστηκαν ούτε οι πτήσεις ούτε και τα δρομολόγια του μετρό, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική. Στις έρευνες συνδράμει και η η αστυνομία της Ιρλανδίας.

Η Σκότλαντ Γιάρντ δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων τέτοιων μηχανισμών και εξέδωσε ειδοποίηση στους μεταφορικούς σταθμούς σε όλο το Λονδίνο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναφέρουν την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στις αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκαλούν ανάφλεξη και αρχικά μικρή φωτιά όταν ανοίγονται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top