Γαλάζια Πατρίδα: Ώρα μηδέν για την πρόβα πολέμου της Άγκυρας σε 3 θάλασσες

102 πολεμικά πλοία ετοιμάζονται να αλώσουν Μαύρη θάλασσα, Αιγαίο, Μεσόγειο

«Ώρα μηδέν» για την πρόβα πολέμου της Άγκυρας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το νέο δόγμα της, αυτό της «Γαλάζιας Πατρίδας».  Η ελληνική διπλωματία και οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Η κλεψύδρα αδειάζει. 102 πολεμικά πλοία ετοιμάζονται να αλώσουν την Τετάρτη, τη Μαύρη θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Από τις ναυτικές βάσεις του Άκσαζ και του Γκιόλτζουκ θα αποπλεύσουν φρεγάτες και κορβέτες, οι οποίες θα είναι πλήρως εξοπλισμένες και θα έχουν κατεύθυνση το Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Για πρώτη φορά θα εκτοξευτούν τα τουρκικής κατασκευής πυρομαχικά με τα πυροβολικά συστήματα Τζιρίτ και Ουμτάς.

Ακάρ: Λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα για την προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας

«Στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο και στη Μαύρη Θάλασσα λαμβάνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο. Σε αυτά τα μέρη, δε θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.

«Γαλάζια Πατρίδα» η φιλοδοξία της Τουρκίας για κυριαρχία σε τρεις θάλασσες

Η Γαλάζια πατρίδα δείχνει ξεκάθαρα τη φιλοδοξία της Τουρκίας για κυριαρχία στις 3 θάλασσες. Ο Ταγίπ Ερντογάν «σκηνοθετεί» την πρόβα πολέμου με το βλέμμα στην ενέργεια. Επιχειρεί να σταλεί σαφές μήνυμα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, όπως και σε όποιον «αμφισβητεί τα συμφέροντα της χώρας του» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Ξεκινήσαμε την πρώτη μας γεώτρηση με το πλοίο μας τον ‘Πορθητή’ στα ανοιχτά της Αττάλειας. Ίσως μέσα σε 1-2 εβδομάδες να έχουμε φτάσει στα 5.500 μέτρα. Και τότε θα μάθουμε αν υπάρχει κάτι εκεί» λέει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας. 

«Η Τουρκία θεωρεί πως αυτές είναι μονομερείς ενέργειες της κυπριακής δημοκρατίας οι οποίες πρέπει να γίνονται με την άδειά της και τη σύμφωνη γνώμη του ψευδοκράτους αλλιώς δεν πρέπει να γίνονται» εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Θεόδωρος Τσακίρης. 

«Πρόβα πολέμου» με το βλέμμα στην ενέργεια

Η Άγκυρα δε θέλει να χάσει τον ρόλο της στην ενεργειακή σκακιέρα. Βγαίνει όμως χαμένη με τα F-35. Εάν οι Τούρκοι επιμείνουν στην παραλαβή των S-400 από τη Ρωσία τότε το εμπάργκο από τις ΗΠΑ δεν αργεί,  γράφει η Χουριέτ.

Νέο προεκλογικό σποτ-τραγούδι Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν όμως δεν πτοείται. Συνεχίζει την τουρκική σαπουνόπερα με τα τραγούδια ύμνο προς το πρόσωπό του ενόψει των δημοτικών εκλογών στα τέλη Μαρτίου.

«Το όνομά του έγινε μύθος στο στόμα των ανθρώπων . Το δρόμο του δεν έχασε ούτε μια στιγμή» λέει το σποτ.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top