Η πυρκαγιά ξεκίνησε από πολυκατοικία και έκαψε 70 ανθρώπους

Κάποιοι παγιδεύτηκαν στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης

Τραγικό απολογισμό 70 νεκρών και 50 τραυματιών είχε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε 5ώροφη πολυκατοικία, σε συνοικία της παλιάς πόλης της Ντάκας στο Μπαγκλαντές, το βράδυ της Τετάρτης. Η φωτιά εξαπλώθηκε σε άλλα τέσσερα σπίτια στη συνοικία Τσόκμπαζαρ της παλιάς πόλης, που είχε ανεγερθεί πριν από τουλάχιστον 300 χρόνια.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ξέσπασε όταν εξερράγη δεξαμενή αερίου κι εξαπλώθηκε στο υπόλοιπο κτίριο, ωστόσο τα αίτια που την προκάλεσαν ακόμη διερευνώνται. 

«Μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί 70 πτώματα. Ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε στο Reuters ο Τζουλφικάρ Ραχμάν, στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας του Μπανγκλαντές,

Σύμφωνα με τον Ραχμάν, άλλοι 50 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση. Εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ντάκας για να αναζητήσουν συγγενείς τους που αγνοούνται, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Κάποιοι παγιδεύτηκαν στα στενά σοκάκια

Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν, χωρίς να μπορούν να διαφύγουν από τους στενούς δρόμους, όπου επικρατούσε απόλυτη κυκλοφοριακή συμφόρηση.  Από τα αυτοκίνητα αδυνατούσαν να περάσουν, την ώρα που οι φλόγες δυνάμωναν και εξαπλώνονταν από τα χημικά, τα πλαστικά και τα σπρέι που ήταν αποθηκευμένα στα κτίρια.

Η φωτιά εξαπλώθηκε σε ακόμη τέσσερα κτίρια

Η φωτιά εξαπλώθηκε σε ακόμη τέσσερα κτίρια

Πάλευαν για πέντε ώρες με τις φλόγες

Περίπου 200 πυροσβέστες έδωσαν μάχη για πάνω από πέντε ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Οι ίδιοι είπαν σε δημοσιογράφους ότι στο κτίριο, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, στεγαζόταν μια αποθήκη πλαστικών και υπήρχαν εύφλεκτα είδη.

Συχνό φαινόμενο στο Μπαγκλαντές οι φονικές πυρκαγιές

Οι φονικές πυρκαγιές σε κτίρια δεν είναι ασυνήθιστες στο φτωχό Μπανγκλαντές, εν μέρει λόγω της χαλαρής εφαρμογής των κανονισμών πυρασφάλειας. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χαθεί σε πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια.

Παρόμοια πυρκαγιά, επίσης σε πολυκατοικία όπου ήταν αποθηκευμένα χημικά προϊόντα, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 120 ανθρώπους στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές το 2010, ενώ το 2012, πυρκαγιά που ξέσπασε σε βιομηχανία ενδυμάτων είχε στοιχίσει τη ζωή σε 112 ανθρώπους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top