Ο φακός του Reuters μαγεύτηκε από τη χιονισμένη υπερπανσέληνο

Δείτε εικόνες από Λισαβόνα, Ισπανία και… Εύβοια

Δείτε στο video του Reuters μαγευτικές εικόνες από το ολόγιομο φεγγάρι

Όσοι δεν καταφέρατε χθες να στρέψετε έστω και για λίγο τα μάτια ψηλά στον ουρανό για να δείτε την υπερπανσέληνο, δεν πειράζει. Το έκανε το Reuters για εσάς, με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές.

Όπως θα δείτε και στο video, ο φακός του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, «μαγεύτηκε» από τη χιονισμένη πανσέληνο, η οποία έκανε την εμφάνισή της στον ουρανό.

Ακρόπολη: Μαγικές εικόνες από την υπερ - πανσέληνο

Η υπερπανσέληνος στη Μινεσότα. Φωτογραφία: Alex Brandon/Associated Press

Aυτή ήταν η δεύτερη υπερπανσέληνος του 2019 και η πιο φωτεινή του έτους, ενώ ονομάζεται «χιονισμένη» επειδή συμβαίνει κάθε Φεβρουάριο. Η ονοματοδοσία γίνεται από τις ΗΠΑ και επειδή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού χιονίζει τον Φεβρουάριο, καθιερώθηκε.

Η πρώτη υπερπανσέληνος είχε γίνει στις 21 Ιανουαρίου, ενώ αναμένεται άλλη μία στις 21 Μαρτίου. 

Η υπερπανσέληνος σημειώνεται όταν υπάρχει πανσέληνος και την ίδια ώρα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη, με αποτέλεσμα το φεγγάρι να δείχνει πιο μεγάλο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως. 

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι περίπου 384.400 χλμ., αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top