Πέταξε χαρτοπετσέτα στο γήπεδο και τον έπιασαν για φόνο

Την είχε γλιτώσει για 25 χρόνια

χαρτοπετσέτα

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα λέει ο λαός και η παροιμία ταιριάζει γάντι σε επιχειρηματία από τη Μινεσότα. Έτσι μετά από 25 ολόκληρα χρόνια η αστυνομία τον συνέλαβε για την ανεξιχνίαστη μέχρι τώρα δολοφονία μιας γυναίκας.

Ο τρόπος που έφτασε δε στα ίχνη του είναι εντυπωσιακός, καθώς το στοιχείο κλειδί που οδήγησε στην εξιχνίαση της μυστηριώδους υπόθεσης ήταν μια χαρτοπετσέτα. 

Ο 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη 25 χρόνια μετά για τη δολοφονία μιας γυναίκας στη Μινεσότα - φωτογραφία: AP Images

Ο Τζέρι Γουέστρομ πήγε να παρακολουθήσει ένα αγώνα χόκεϊ σε παγοδρόμιο της πόλης του. Αγόρασε ένα χοτ ντογκ, το έφαγε και πέταξε αμέριμνος την χαρτοπετσέτα στα σκουπίδια. 

Πού να ‘ξερε ότι αυτή του η κίνηση θα ήταν και αυτή που θα πρόδιδε το αμαρτωλό του παρελθόν;

Οι αρχές προχώρησαν σε εξέταση DNA από τη χαρτοπετσέτα και μέσω μια ιστοσελίδας γενεαλογίας άρχισαν να ξετυλίγουν το νήμα της υπόθεσης. 

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που έκαναν τις έρευνες η δολοφονία έγινε το 1993 με θύμα την 35χρονη Τζιν Αν Τσάιλντς. Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στη ντουζιέρα του διαμερίσματός της, φορώντας μόνο τις κάλτσες της, ενώ το νερό έτρεχε. Στο σώμα της είχε τραύματα από μαχαιριές, αλλά και κάποια που είχαν προκληθεί μετά τον θάνατό της. 

Πέρσι, το FBI, που δεν είχε κλείσει την υπόθεση, έλεγξε το DNA που είχε βρει στον τόπο του εγκλήματος στη βάση μιας γενεαλογικής ιστοσελίδας. Σε αυτήν, είτε ο ίδιος ο Γουέστρομ, είτε κάποιος συγγενής του είχε δώσει δείγμα DNA, αναζητώντας πληροφορίες για το γενεαλογικό του δέντρο. 

Ο 52χρονος τέθηκε υπό παρακολούθηση και όταν οι αστυνομικοί είδαν ότι πέταξε τη χαρτοπετσέτα, αμέσως την περισυνέλλεξαν και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το γενετικό υλικό με εκείνο που είχε βρεθεί σε πετσέτα προσώπου στο μπάνιο της άτυχης γυναίκας. 

Ακολούθησε η σύλληψη του Γουέτρομ, ο ίδιος όμως αρνήθηκε την εμπλοκή του στο έγκλημα και δήλωσε ότι δεν ήξερε καν το θύμα. 

Πάντως ο 52χρονος πατέρας δύο παιδιών ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος, ενώ έχει καταδικαστεί και για την αποπλάνηση ανηλίκου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top