Πετάτε για Βρυξέλλες; Ξεχάστε το! Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ζητούν οι εργαζόμενοι

Ρολά κατέβασε την Τετάρτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας στο Βέλγιο, καθώς τα συνδικάτα προκήρυξαν γενική απεργία, διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις. 

Τα τρία μεγαλύτερα εργατικά σωματεία της χώρας, FGTB, CSC, CGSLB έχουν προγραμματίσει μεγάλες κινητοποιήσεις στο κέντρο των Βρυξελλών.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το πρωί στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς δεν πραγματοποιείται καμία πτήση από και προς το Βέλγιο, επηρεάζοντας έτσι περίπου 80 χιλιάδες επιβάτες. 

Το αεροδρόμιο του Σαρλρουά, το δεύτερο μεγαλύτερο του Βελγίου απ' όπου πραγματοποιεί κυρίως τις πτήσεις της η ιρλανδική Ryanair, θα μείνει κλειστό, σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης.

Από την πλευρά της, η βελγική εταιρεία αερομεταφορών Brussels Airlines έχει ήδη ακυρώσει το σύνολο των 222 πτήσεών της. 

Την ίδια ώρα η γερμανική TUI fly αποφάσισε την πραγματοποίηση των πτήσεών της από και προς τις Βρυξέλλες, αλλά από τα πιο κοντινά αεροδρόμια της Γαλλίας και της Ολλανδίας. 

Όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ, η απεργία ξεκίνησε την Τρίτη το βράδυ και θα διαρκέσει ένα 24ωρο επηρεάζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες, τα μέσα μεταφοράς, τα ταχυδρομεία, τα σχολεία, τις υπηρεσίες συλλογής απορριμμάτων αλλά και τις επιχειρήσεις και τα εμπορικά κέντρα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων, τα μισά δρομολόγια των τρένων δε θα πραγματοποιηθούν.

Απεργία και στο Βερολίνο

Με τα ίδια ακριβώς αιτήματα- αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις- χιλιάδες Βερολινέζοι απεργούν επίσης την Τετάρτη. 

Περίπου 70 χιλιάδες δάσκαλοι, παιδαγωγοί και δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να διαδηλώσουν συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία, όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top