Γαλλία- Αυστρία: Τελεσίγραφο μέχρι απόψε στον Μαδούρο

Θα αναγνωρίσουν νόμιμο ηγέτη τον Γκουαϊδό, αν δεν προκηρύξει εκλογές

Πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα

Γαλλία και Αυστρία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στον Νικολάς Μαδούρο ότι αν δεν προκηρύξει εκλογές μέχρι αργά το βράδυ, θα αναγνωρίσουν ως νόμιμο ηγέτη, τον Χουάν Γκουαϊδό.

«Αν μέχρι απόψε το βράδυ, ο (πρόεδρος) Μαδούρο δε δεσμευτεί για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, τότε η Γαλλία θα θεωρήσει νόμιμο να τις διοργανώσει στη θέση του ο Χουάν Γκουαϊδό και θα τον θεωρήσουμε μεταβατικό πρόεδρο μέχρι να πραγματοποιηθούν νόμιμες εκλογές στη Βενεζουέλα», δήλωσε η Ναταλί Λουαζό, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Η ίδια απέρριψε την πρόταση του Μαδούρο για πρόωρες βουλευτικές εκλογές χαρακτηρίζοντάς τη "φάρσα".

Στην ίδια γραμμή και η Αυστρία. Ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς διαμήνυσε ότι αν ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο δεν ανταποκριθεί στην έκκληση της ΕΕ για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών, θα αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο.

Χθες ο πρόεδρος Μαδούρο πρότεινε πρόωρες βουλευτικές εκλογές επιχειρώντας έτσι να ενισχύσει την καταρρέουσα εξουσία του έπειτα και από την αυτομόληση ανώτερου στρατηγού στην αντιπολίτευση και τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησής του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top