Δύο μαξιλάρια καθισμάτων αεροσκάφους εντοπίστηκαν σε μια παραλία κοντά στο Surtainville στη χερσόνησο Cotentin της ηπειρωτικής Γαλλίας, με τα σενάρια να «οδηγούν» ότι μπορεί να ανήκουν στο μονοκινητήριο αεροσκάφος που επέβαινε ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής, Εμιλιάνο Σάλα.
Τα ίχνη του ποδοσφαιριστή χάθηκαν μετά την πτήση του στη Μάγχη, την περασμένη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Το αεροπλάνο με πιλότο τον 60χρονο David Ibbotson, εξαφανίστηκε περίπου 15 χλμ. βόρεια του Guernsey γύρω στις 20:20. Από τότε, οι προσπάθειες εντοπισμού του απέβησαν άκαρπες.
Αγνοείται αεροπλάνο στη Μάγχη: «Αν σε 1,5 ώρα δεν έχετε νέα μου...»
«Από την προκαταρκτική εξέταση, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό τα μαξιλάρια να προέρχονται από τα αεροσκάφος που χάθηκε» λέει το γαλλικό γραφείο ερευνών.
Ο ποδοσφαιριστής ταξίδευε από τη Νάντη στο Κάρντιφ, μετά τη μεταγραφή του έναντι 15 εκατ. δολαρίων, όταν το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από το ραντάρ ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας του Τζέρσεϋ.
Η οικογένεια του Σάλα συνεχίζει την αναζήτηση του ποδοσφαιριστή. Μια υποβρύχια αναζήτηση θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.