Αγνοείται αεροπλάνο στη Μάγχη: «Αν σε 1,5 ώρα δεν έχετε νέα μου...»

Συγκλονίζει το ηχητικό μήνυμα του 28χρονου ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα

Στο βίντεο του AP κόσμος αποτίει φόρο τιμής στη μνήμη του 28χρονου ποδοσφαιριστή στην πόλη Νάντη

Ο Αργεντινός επιθετικός της Κάρντιφ, Εμιλιάνο Σάλα αγνοείται από τη Δευτέρα, όταν το μονοκινητήριο εξαθέσιο αεροπλάνο, στο οποίο επέβαινε, εξαφανίστηκε από το ραντάρ, στη Μάγχη (αγγλονορμανδικές νήσοι). 

Συγκλονίζει δε, το ηχητικό μήνυμα που έστειλε σε γκρουπ φίλων του στο WhatsApp, όπως αποκάλυψε αθλητική εφημερίδα της Αργεντινής, Ole.

«Αν σε 1,5 ώρα δεν έχετε νέα μου... δε θα μπορούν να με βρουν. Πόσο φοβάμαι!»

«Γεια σας αδέρφια, τι κάνετε τρελοί; Είμαι... πεθαμένος. Ήμουν στη Νάντη κι έκανα ένα σωρό πράγματα. Δεν τελείωναν ποτέ. Τώρα είμαι σε ένα αεροσκάφος που μοιάζει να καταρρέει και ταξιδεύω στο Κάρντιφ. Αύριο το απόγευμα θα ξεκινήσω προπόνηση με τη νέα μου ομάδα. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Αν σε 1,5 ώρα δεν έχετε νέα μου... Δεν ξέρω αν στείλουν κανέναν να με βρει, γιατί δε θα μπορούν να με βρουν. Πόσο φοβάμαι!».

Το μονοκινητήριο Piper PA-46 Malibu που πήρε ο παίκτης για το δρομολόγιο Ναντ-Κάρντιφ, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τη Δευτέρα το βράδυ, περίπου είκοσι χιλιόμετρα βόρεια του νησιού κανάλι του Γκέρνσεϊ. Το εξαθέσιο αεροπλάνο, που ήταν αρχικά  στα 5.000 πόδια, είχε ζητήσει να κατέβει και πέταξε σε 2.300 πόδια πριν χαθεί  από ραντάρ.

Η έρευνα διήρκεσε «δεκαπέντε ώρες» και κάλυψε σχεδόν 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αστυνομία.

4/11/2018: Η αντίδραση του Σάλα μετά από γκολ του έναντι στη Guingam

4/11/2018: Η αντίδραση του Σάλα μετά από γκολ του έναντι στη Guingam

Ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης δίνει η αστυνομία

«Αν έπεσε το αεροπλάνο θα μπορούσε να διαλυθεί, οπότε δεν υπάρχει ελπίδα», ανέφερε την Τρίτη, ο επικεφαλής του Ναυτιλιακού Οργανισμού διάσωσης Airsearch Channel Islands. Επιπλέον, «η θερμοκρασία του νερού είναι τόσο κρύο τώρα, έτσι αν οι επιβάτες ήταν μέσα στο νερό, δε θα μπορούσαν να αντέξουν για πολύ».

Στο κέντρο της Νάντη, κόσμος αφήνει κίτρινες τουλίπες στη μνήμη του

Στο κέντρο της Νάντη, κόσμος αφήνει κίτρινες τουλίπες στη μνήμη του

Πατέρας ποδοσφαιριστή: «Δεν ξέρω τι να πω… είμαι απεγνωσμένος»

Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή είπε στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Αργεντινής ότι «βρισκόμουν στην Αργεντινή και έμαθα από ένα φίλο μου ότι χάθηκε ένα αεροπλάνο. Δε μας έχει ειδοποιήσει κανείς για τίποτα. Είχα μιλήσει με τον Εμιλιάνο την Κυριακή… είμαι άφωνος και απεγνωσμένος. 

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε ως επιθετικός από το 2012 στην γαλλική ΦΚ Ναντ. Πρόσφατα είχε πάρει μεταγραφή στην Κάρντιφ Σίτι Φούτμπολ Κλαμπ, με έδρα την πόλη του Κάρντιφ στην Ουαλία, για την οποία και ταξίδευε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top