Γκουαϊδό VS Μαδούρο: Οι «μεγάλοι» παίρνουν θέση για τη Βενεζουέλα

Πολλά τα συμφέροντα για να αφήσουν Ερντογάν και Πούτιν μόνο τον πρόεδρο...

Η μία κατόπιν της άλλης οι μεγάλες χώρες παίρνουν θέση υπέρ ή κατά Μαδούρο, με στόχο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της εξαθλιωμένης χώρας. 

«Η Ευρώπη πέφτει στα γόνατα μπροστά στον Ντόναλντ Τραμπ» λέει ο Νικολάς Μαδούρο.  «Θα συνεχίσουμε τις διαδηλώσεις» σημειώνει ο Χουάν Γκουαϊδό, πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας. 

Η κρίση στη Βενεζουέλα κάνει τους μεγάλους να πάρουν θέση.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΔΟΥΡΟ

Στο πλευρό του Νικολάς Μαδούρο Ρωσία, Τουρκία, Κίνα, Ιράν, Μεξικό και Κούβα.

Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΙΔΟ

Στην αντίπερα όχθη, ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό έχει τη στήριξη της Ουάσιγκτον, της Βραζιλίας, του Περού, της Χιλής και της Αργεντινής.

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Είναι πολλά τα συμφέροντα για να αφήσει ο Ερντογάν και ο Πούτιν μόνο τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Είμαι ερωτευμένος με τον τουρκικό λαό» διαμηνύει ο Μαδούρο.

Kαι πώς να μην είναι ερωτευμένος ο Μαδούρο με την Άγκυρα; Οι επενδύσεις της Τουρκίας ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2017 η Βενεζουέλα έβγαλε 779 εκατ. $ σε χρυσό. 

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosnef συμμετέχει σε πέντε projects της κρατικής εταιρίας πετρελαϊκών πόρων και φυσικού αερίου, ενώ το 2017 χορήγησε στο Καράκας δάνειο 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η συνεργασία πάει ακόμη πιο πέρα. Από το 1999, η Μόσχα δάνεισε στη χώρα 11 δισεκατομμύρια για αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων.

H ελληνική κυβέρνηση τάσσεται μέχρι στιγμής υπέρ του Μαδούρο γεγονός που προκάλεσε άρθρο απορίας του Independent αλλά και αντίδραση Γκουαϊδό με δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ.

Γκουαϊδό προς Τσίπρα: Ελάτε να δείτε πώς ζούμε στη Βενεζουέλα

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΣΤΟ 80.000% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

Με την υπάρχουσα κατάσταση η χώρα βυθίζεται σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση. Κόσμος που πεινά και πληθωρισμός που εκτοξεύτηκε στο 80.000% στο τέλος του 2018.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top