Πέντε συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο

Πέντε άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Δείτε το ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star

Σε πέντε συλλήψεις υπόπτων για συνεργασία με τον μακελάρη της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου στις 11 Δεκεμβρίου 2018 προχώρησε η αστυνομία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πέντε συλληφθέντες, είναι μέλη της ίδιας οικογένειας και φέρονται ότι συμμετείχαν με διάφορους τρόπους στο να προμηθευτεί ο Σερίφ Σεκάρ το όπλο των 8 χιλιοστών με το οποίο άνοιξε πυρ εναντίον αθώων ανθρώπων, σκοτώνοντας πέντε άτομα. 

Οι συλλήψεις έγιναν την Τρίτη το πρωί στην Αλσατία, προς το παρόν όμως οι αρχές παραμένουν εξαιρετικά προσεκτικές ως προς τις ανακοινώσεις και τον επιμερισμό των ευθυνών. 

Οι πέντε συλληφθέντες έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, όσο συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί ο ρόλος του καθενός στο μακελειό.

Επίσης προσήχθησαν άλλοι τρεις άνδρες, ηλικίας 65, 34 και 32 ετών καθώς και μία γυναίκα ηλικίας 57 ετών.

Ο Σερίφ Σεκάτ φέρεται από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης αντιτρομοκρατίας (Sdat) ότι προμηθεύτηκε το όπλο μερικές ημέρες πριν από την πράξη του. Πρόκειται για ένα περίστροφο διαμετρήματος 8 χιλιοστών που χρονολογείται από το τέλος του 19ου αιώνα.

Ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, που είχε συλληφθεί πολλές φορές για παράβαση του νόμου και βρισκόταν στον κατάλογο S των ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών, επιτέθηκε στους περαστικούς με ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι. Έπειτα από καταδίωξη 48 ωρών, σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς νότια του Στρασβούργου.

Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top