Φοιτητής έφαγε μακαρόνια πέντε ημερών και πέθανε

Τον βρήκαν οι γονείς του μετά από έντεκα ώρες

Πιάτο με μακαρόνια

Τροφική δηλητηρίαση έπαθε 20χρονος φοιτητής στο Βέλγιο, ο οποίος κατανάλωσε μακαρόνια πέντε ημερών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μακαρόνια είχαν μείνει στον πάγκο της κουζίνας του για πέντε μέρες και όταν ο φοιτητής τα κατανάλωσε άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης. 

Όταν ηρέμησε δεν πήγε στον γιατρό και τελικά κατέληξε στον ύπνο του. Βρέθηκε νεκρός από τους γονείς του έντεκα ώρες αργότερα. 

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2008, όμως η περίπτωση του φοιτητή απασχόλησε τους επιστήμονες, οι οποίοι πρόσφατα δημοσίευσαν τα αποτελέσματα πολύχρονης έρευνας στην αμερικανική επιθεώρηση Κλινικής Μικροβιολογίας. 

Όπως αναφέρει η μελέτη, ο φοιτητής ζέστανε τα μακαρόνια στον φούρνο μικροκυμάτων, τα έφαγε και μετά πήγε στο γυμναστήριο. Επέστρεψε όμως στο σπίτι του, γιατί ένιωθε ναυτία, πονοκέφαλο και έντονο πόνο στο στομάχι. Για ώρες ταλαιπωρούταν, μέχρι που τον πήρε ο ύπνος τα μεσάνυχτα. 

Η νεκροψία έδειξε ότι για τον θάνατο του νεαρού ευθύνεται το βακτήριο «Bacillus cereus» (βάκιλος δημητριακών), ένα σπορογόνο βακτήριο, το οποίο είναι ευρύτατα διαδεδομένο στο περιβάλλον που παράγει τοξίνες. Είναι όμως, τόσο ισχυρές που είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει το συκώτι του ασθενή και τελικά να πεθάνει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top