O Roger Waters των «Pink Floyd» έσμιξε μία μάνα με τα δύο παιδιά της

Ενώθηκαν ξανά μετά από πέντε χρόνια

roger waters

Χάρη στον Roger Waters των «Pink Floyd» είναι ξανά μαζί μία μητέρα με τα δύο μικρά της παιδιά.

Η οικογένεια είχε χωριστεί για πέντε ολόκληρα χρόνια. Ο πατέρας είχε πάρει τα παιδιά από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο και τα είχε πάει στη Συρία, επειδή ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο 7χρονος Αγιούμπ Φερέιρα και ο 11χρονος αδελφός του Μαχμούντ, είχαν απαχθεί το 2014. Ο πατέρας τους τα μετέφερε στη Ράκα, την πρώην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Στα τέλη του 2017 οι τζιχαντιστές ηττήθηκαν στη Ράκα, η οποία πέρασε στον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του αραβοκουρδικού συνασπισμού που στηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο η μητέρα των παιδιών δεν μπορούσε εύκολα να τα πάρει πίσω, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας τους είχε σκοτωθεί. Η διαδικασία του επαναπατρισμού ήταν πολύπλοκη και πολύ ακριβή. Μέχρι που εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός ο Roger Waters, του μυθικού συγκροτήματος και δέχτηκε να πληρώσει για όλα τα έξοδα, προκειμένου να έρθει η μητέρα των παιδιών αεροπορικώς από το Τρινιδάδ.

Εκπρόσωπος των κουρδικών αρχών, ο Φενέρ Αλ Γκαγίτ, είπε ότι τα δύο παιδιά είχαν βρεθεί πριν από πολλούς μήνες στην περιοχής της Ράκας και μεταφέρθηκαν στις ζώνες που ελέγχονται από τις SDF. 

Τελικά μετά την πολύτιμη συμβολή του Roger Waters, τα παιδιά παραδόθηκαν σήμερα στη μητέρα τους, από τις αρχές των ημιαυτόνομων κουρδικών περιοχών της βόρειας Συρίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top