Η Συμφωνία των Πρεσπών κόβει τον βήχα στον Ράμα για τη Μεγάλη Αλβανία

Προσπάθεια Πούτιν για εμπλοκή στα Βαλκάνια

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα

Το όνειρο του Έντι Ράμα για Μεγάλη Αλβανία πάει περίπατο. Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ανάχωμα στους μεγαλοϊδεατισμούς του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να απλώσει τα πλοκάμια του στα Βαλκάνια. 

Με τη συμφωνία των Πρεσπών η FYROM βάζει πλώρη για τα σαλόνια του ΝΑΤΟ κόβοντας τον βήχα στον Έντι Ράμα που κοιμάται και ξυπνάει με το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας.

ΦΙΛΗΣ: "ΟI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ"

«Ο Ράμα μιλά και χρησιμοποιεί τον αλβανικό εθνικισμό και μιλά για τη Μεγάλη Αλβανία. Περισσότερο αυτό που θέλει είναι να καταστεί ο κυριότερος συνομιλητής της Δύσης και άλλων χωρών που ενδιαφέρονται για τα Βαλκάνια στην περιοχή ως ο εκπρόσωπος του απανταχού αλβανικού στοιχείου. Δεν πιστεύω όμως ότι οι περισσότεροι Αλβανοί θα ήθελαν να βρεθούν υπό την ομπρέλα μιας μεγαλύτερης Αλβανίας» εξηγεί ο Κωνσταντίνος Φίλης. 

Η Αμερική δεν είναι στο πλευρό του και τα πλάνα που έκανε ο Αλβανός πρωθυπουργός με τον Κοσοβάρο ομόλογό του για ενοποιητική πλατφόρμα και κατ'επέκταση διάσπαση του Κοσόβου αλλά και των Σκοπίων θα μείνουν στα χαρτιά.
«Η Αλβανία και το Κόσοβο θα προχωρήσουν μαζί χέρι χέρι, αγκαλιά σαν δυο περήφανοι αετοί» έλεγε ο Ράμα.

ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΡΑΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ

Χαρακτηριστικό της παρακμής και της χαμένης αίγλης είναι οι φωτογραφίες με μεσήλικες που εμφανίζονται ως μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς. Ουδεμία σχέση έχουν με τους ετοιμοπόλεμους ουτσεκάδες του παρελθόντος.  

Η ρητορική περί Μεγάλης Αλβανίας λείπει από τα χείλη του Ράμα όταν βρίσκεται εκτός συνόρων.
«Πάντα έλεγα ότι το όνειρό μου είναι να ενωθούμε υπό τη σκέπη της ΕΕ και ποτέ δεν ονειρεύτηκα Μεγάλη Αλβανία»

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Την ίδια ώρα βέβαια, το δικό του ρόλο στα Βαλκάνια επιχειρεί να διαδραματίσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος μέσω της Σερβίας μπαίνει σφήνα σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, Αλβανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Fyrom.

Πραγματοποιεί ηγετική επίσκεψη στο Βελιγράδι, όπου επισκέπτεται τον ναό του Αγίου Σάββα η εικονογράφηση του οποίου χρηματοδοτείται από τη Μόσχα.  Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι δε θα ανεχτεί προσάρτηση του Κοσσυφοπεδίου στην Αλβανία.

«Πρόσφατα το Κόσοβο προχώρησε σε προβοκάτσιες. Εννοώ την ανακοίνωση της 14ης Δεκεμβρίου για τη δημιουργία στρατού» είπε ο Πούτιν.

Κατά την επίσκεψή του στη Σερβία, ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε πάνω από 20 μνημόνια συνεργασίας με το ποσό που θα επενδύσει η Ρωσία για να διέρχεται από εκεί ο turkish stream να ξεπερνά τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top