Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα – Ποιο είναι το νόημα της ζωής

Το «κάλεσμά» του στους «άπληστους και τους αδηφάγους»

παπας χριστουγεννα μηνυμα

Nα σκεφτούν ποιο είναι το πραγματικό νόημα της ζωής κάλεσε ο Πάπας τους πιστούς, κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου μηνύματός του, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ζήτησε από τον αναπτυγμένο κόσμο να επιδιώξει έναν απλούστερο τρόπο ζωής, λιγότερο προσηλωμένο στον καταναλωτισμό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

O Πάπας Φραγκίσκος, προσεύχεται γονατισμένος στην Αγία Τράπεζα. Φωτογραφία: Alessandra Tarantino/Associated Press

Γιορτάζοντας τα έκτα κατά σειρά Χριστούγεννα της παπικής του θητείας, χοροστάτησε στην καθιερωμένη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν 10.000 πιστοί.

Στο κήρυγμά του, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι το θείο βρέφος, που γεννήθηκε μέσα σε ένα ταπεινό στάβλο, θα πρέπει να κάνει τους πάντες, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν γίνει «άπληστοι και αδηφάγοι», να σκεφθούν το πραγματικό νόημα της ζωής.

«Ας αναρωτηθούμε: Πραγματικά χρειαζόμαστε όλα αυτά τα υλικά αντικείμενα και τους περίπλοκους τρόπους για να ζούμε; Μπορούμε να αντέξουμε χωρίς όλα αυτά τα άχρηστα επιπλέον πράγματα και να ζούμε μια πολύ απλούστερη ζωή;», δήλωσε ο Φραγκίσκος.

O Πάπας κρατώντας ένα άγαλμα που αναπαριστά το Θείο Βρέφος. Φωτογραφία: Alessandra Tarantino/Associated Press

«Στις ημέρες μας, για πολλούς, το νόημα της ζωής βρίσκεται στην ιδιοκτησία, στο να έχουν ένα πλεόνασμα υλικών αντικειμένων. Μια ακόρεστη πλεονεξία σηματοδοτεί όλη την ιστορία του ανθρώπινου είδους, ακόμα και σήμερα, όταν παραδόξως λίγοι δειπνούν με πολυτέλεια ενώ πολλοί άλλοι δεν έχουν τα απαραίτητα καθημερινά μέσα για να επιβιώσουν», δήλωσε.

Ο Φραγκίσκος, ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική, έχει καταστήσει την υπεράσπιση των φτωχών το σήμα κατατεθέν της θητείας του.

Σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Πάπας θα δώσει την καθιερωμένη ευλογία «Urbi et Orbi» (προς την πόλη της Ρώμης και την Οικούμενη) από τον κεντρικό εξώστη στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, το ίδιο σημείο στο οποίο πρωτοεμφανίστηκε μετά την εκλογή του στις 13 Μαρτίου του 2013.


 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top