Αυτά είναι τα θύματα του δράστη - «Πιάστε τον ζωντανό ή νεκρό» -

«Είναι επικίνδυνος μην προσπαθήσετε να τον πλησιάσετε»

Δείτε στο video το χρονικό της επίθεσης

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία προκειμένου να βρει τον άνθρωπο που αιματοκύλισε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Ο 29χρονος άφησε πίσω του τρεις νεκρούς. Ανάμεσά τους ένας 45χρονος άνδρας από την Ταϊλάνδη, που έκανε διακοπές στη Γαλλία με τη σύζυγό του.

Ο Anupong Suebsamarn είχε σκοπό να ταξιδέψει στο Παρίσι. Ωστόσο οι διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» άλλαξαν τα σχέδιά του και έτσι επέλεξε το Στρασβούργο, όπου καραδοκούσε ο θάνατος.

O 45χρονος Anupong Suebsamarn

Από την επίθεση, τραυματίστηκε και η σύζυγος του 45χρονου Ταϊλανδέζου επιχειρηματία, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής noodles.

Το δεύτερο θύμα του ενόπλου είναι ένας 45χρονος άνδρας, ο οποίος την ώρα της επίθεσης έτρωγε σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης με την οικογένειά του. Τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Μεταξύ των σοβαρά τραυματισμένων είναι και ένας δημοσιογράφος από την Ιταλία. Ο 28χρονος Antonio Megalizzi, δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς δέχτηκε μια σφαίρα στη βάση του κρανίου του.

Ο 29χρονος Chérif Chekatt, έχει εξαφανιστεί από το βράδυ της επίθεσης, ενώ η εντολή που έχουν πάρει οι αστυνομικοί είναι σαφής: «Συλλάβετέ τον ζωντανό ή νεκρό». 

Πάνω από 700 αστυνομικοί αναζητούν μέρα νύχτα τον ένοπλο φυγά, ο οποίος είχε ποινικό μητρώο, ενώ είχε αναπτύξει ριζοσπαστικές θρησκευτικές απόψεις, όσο βρισκόταν στην φυλακή.

Στρασβούργο: Ο δράστης διέφυγε με τον αδερφό του στη Γερμανία;

Επίθεση στο Στρασβούργο: Aνακρίνουν τον πατέρα και τα αδέρφια του δράστη

Aίμα στον δρόμο μετά την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Φωτογραφία: Jean Francois Badias/Associated Press)

Οι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» το Στρασβούργο, ενώ έχουν εγκαταστήσει σημεία ελέγχου στα γερμανικά σύνορα.Παράλληλα, ανακρίνουν άτομα που συνδέονται με τον δράστη. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στις αρχές ότι ο Τσακάτ φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» («Ο Θεός είναι Ύψιστος») όταν άνοιξε πυρ στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

Στρασβούργο: Η στιγμή της επίθεσης - Πυροβολισμοί και κραυγές απόγνωσης

Λίγα λουλούδια και κεριά στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης. Φωτογραφία: Jean Francois Badias/Associated Press

Alert από την αστυνομία – «Είναι επικίνδυνος»

Η φωτογραφία του Σακάτ που χρησιμοποίησε η αστυνομία στην αφίσα εμφανίζει έναν γενειοφόρο άνδρα, βορειοαφρικανικής καταγωγής με έναν μώλωπα από τις προσευχές στο κέντρο του μετώπου του. Το ισλάμ απαιτεί από τους πιστούς μουσουλμάνους να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα, ένα τελετουργικό κατά το οποίο ο πιστός γονατίζει πάνω σε ένα στρώμα προσευχής και ακουμπάει με το μέτωπό του το έδαφος.Όταν αυτό το τελετουργικό επαναλαμβάνεται συστηματικά για μια μεγάλη χρονική περίοδο, πιθανόν να εμφανιστεί μώλωπας στο μέτωπο.

H ανακοίνωση που έχει δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία

Στη φωτογραφία του που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, προειδοποιούν πως ο 29χρονος είναι επικίνδυνος. «Αν τον δείτε, μην τον πλησιάσετε. Καλέστε αμέσως την αστυνομία».

Ο Σακάτ έχει 27 καταδίκες εις βάρος του για ληστείες και βίαιες επιθέσεις ενώ έχει εκτίσει ποινές σε γαλλικές, γερμανικές και ελβετικές φυλακές.

Οι γείτονες που ζουν κοντά στο πατρικό του σπίτι περιγράφουν τον ύποπτο ως έναν συνηθισμένο νέο, ο οποίος ντυνόταν με αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια, αντί για την ισλαμική ενδυμασία.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top