Πιστός ως το τέλος:Η συγκινητική φωτογραφία από το φέρετρο του Τζορτζ Μπους

Κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Σε  εθνικό πένθος έχουν κηρυχθεί οι ΗΠΑ μετά τον θάνατο του 41ου Προέδρου της χώρας, Τζορτζ Μπους του Πρεσβύτερου και μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου έχει συγκινήσει όλος τον πλανήτη. 

Στη φωτογραφία αυτή που ανέβασε στο Twitter ο εκπρόσωπος του εκλιπόντος προέδρου, Τζιμ Μακ Γκραθ απεικονίζεται το φέρετρο του Τζορτζ Μπους, σκεπασμένο με την αμερικανική σημαία και μπροστά του να κάθεται ξαπλωμένος ο πιστός του σκύλος, ο Σάλι, που έμεινε μαζί του ως το τέλος. 

«Αποστολή εξετελέσθη», έγραψε ο Μακ Γκραθ ανεβάζοντας τη συγκινητική φωτογραφία με τον Σάλι. 

Το δύο ετών, λευκό λαμπραντόρ είχε δοθεί στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνιο για να τον βοηθά στις καθημερινές του ασχολίες από την οργάνωση America’s VetDogs, η οποία στέλνει ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να γίνουν βοηθοί σε βετεράνους ή εν ενεργεία ένστολους και διασώστες με αναπηρία. 

Μάλιστα ο Τζορτζ Μπους έχοντας μαζί του τον Σάλι είχε πάει για να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

 

 

Μετά τον θάνατό του, ο Σάλι θα επιστρέψει στο America’s VetDogs και από εκεί θα του αναθέσουν τη νέα του αποστολή. 

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια Μπους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ήταν πραγματικά τιμή να δώσουμε τον σκύλο – βοηθό, Σάλι, για να βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου τους τελευταίους μήνες. Σαν πραγματικός πατριώτης και οραματιστής, ο Τζορτζ Μπους, θα θεωρείται πάντα ήρωας στα μάτια των ανθρώπων με αναπηρίες και των οικογενειών τους για τις προσπάθειές του να θεσπίσει το νόμο Americans with Disabilities (σ.σ. νόμος του 1990 κατά των διακρίσεων για άτομα με αναπηρίες). Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τις υπηρεσίες του στον αμερικανικό λαό», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της America’s VetDogs, Τζον Μίλερ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top